Ουκρανία: Ακόμη δυο Έλληνες νεκροί στο Σαρτανά της Μαριούπολης - Ρώσοι βομβαρδίζουν την περιοχή
Ουκρανία: Η Ελλάδα πενθεί τον θάνατο ακόμη 2 Ελλήνων ομογενών από τα ρωσικά πυρά.

Την ίδια ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στο Γόμελ της Λευκορωσίας είναι σε εξέλιξη, οι βομβαρδισμοί του ρωσικού στρατού συνεχίζονται στις ουκρανικές θέσεις, αλλά και σε κατοικημένες περιοχές με άμαχο πληθυσμό να χάνει τη ζωή του.

Η Ελλάδα πενθεί διότι μετρά ακόμη δυο νεκρούς στο χωριό Σαρτάνα, έξω από τη Μαριούπολη. Έτσι, ο αριθμός των Ελλήνων ομογενών που έχασαν τη ζωή τους από τα ρωσικά πυρά ανέβηκε στους 12!

10 ομογενείς σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Σαρτάνα και στο Μπούγας. Σημειώνεται πως μετά τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου, περίπου 80 Έλληνες ομογενείς μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερο σημείο, στη Μαριούπολη, η οποία, ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση.  Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέδωσε τους βομβαρδισμούς σε Ουκρανούς εθνικιστές.

Οι θάνατοι των ομογενών το Σάββατο, ανέβασαν τους διπλωματικούς τόνους μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς Μητσοτάκης και υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκαν έντονα, πραγματοποιώντας διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη και τη ρωσική πρεσβεία να απαντά με προκλητικό ύφος, ζητώντας από την Ελλάδα «να συνέλθει», κατηγορώντας πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, και ΜΜΕ για αντιρωσική προπαγάνδα.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

15-05-2024

Σινδος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;