Ο Ζελένσκι υπογράφει αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Φωτογραφίες με τον Ζελένσκι, να υπογράφει αίτηση για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δημοσιοποίησε το κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι υπογράφει την αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νωρίτερα σήμερα (28/2), ο Ουκρανός πρόεδρος είχε προβεί σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμα στο οποίο απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επείγουσα ένταξη της χώρας στο μπλοκ των 27 μελών υπό ειδικές διαδικασίες.

Φωτογραφίες με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να υπογράφει αίτηση για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δημοσιοποίησε το κοινοβούλιο της Ουκρανίας μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στην πλατφόρμα Telegram.

Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου, με μια παθιασμένη τοποθέτηση, εστάλη λίγη ώρα πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και ενώ συνεχίζονται οι μάχες σε Κίεβο και σε άλλες πόλεις.

«Όταν έθεσα υποψηφιότητα για πρόεδρος, δήλωσα ότι ο καθένας μας είναι ένας πρόεδρος. Επειδή είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη χώρα μας. Για την όμορφη Ουκρανία μας. Και τώρα συνέβη ότι ο καθένας από εμάς είναι ένας πολεμιστής. Ένας πολεμιστής στη θέση του. Και είμαι σίγουρος ότι ο καθένας από εμάς θα κερδίσει. Δόξα στην Ουκρανία», ανέφερε.

Ακόμη, ο Ουκρανός απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.

«Ο στόχος μας είναι να είμαστε όλοι Ευρωπαίοι και, κυρίως, ίσοι. Είμαι σίγουρος πως αυτό είναι το σωστό και πως το δικαιούμαστε» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως θα απελευθερώσει κρατούμενους με στρατιωτική εμπειρία αν επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ο Ζελένκσι υπογράμμισε πως 16 παιδιά έχουν σκοτωθεί τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες ενώ άλλα 45 είναι τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε, ακόμα, ότι είναι 4.500 οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη ενώ έστειλε το μήνυμα «σώστε τις ζωές σας και φύγετε», απευθυνόμενος στον στρατό της Μόσχας.

Μισέλ: Θα γίνουν συζητήσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Αυτή είναι μια συζήτηση η οποία, όπως και να έχει, θα πραγματοποιηθεί”, επεσήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ήδη μια «πολύ ισχυρή» συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, η οποία μπορεί να εμβαθυνθεί.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πράγματι εν καιρώ (θα) ανήκει σε εμάς. Είναι χώρα που ανήκει ανάμεσά μας και θέλουμε να ενταχθεί», είπε η φον ντερ Λάιεν σε δημοσιογράφο του Euronews ερωτηθείσα χθες Κυριακή σχετικά με την εισδοχή του Κιέβου στην ΕΕ. Επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Κίεβο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;