Τζανάκης για χρήση μάσκας: Μπορούμε να τις βγάλουμε σε εξωτερικούς χώρους
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για την άρση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ για την συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμολογίας είπε τα εξής:

«Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Ιδίως αν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο ή περπατάμε με την παρέα μας, σε έναν δρόμο, σε ένα δάσος, γυμναζόμαστε σε ένα στάδιο.»

Σε ό,τι αφορά την πλήρη χαλάρωση των μέτρων στην Αγγλία και για την άρση της καραντίνας για τους νοσήσαντες, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Όπως είπε:

«Δεν πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Ιδίως μέχρι να επιτύχουμε ένα μεγάλο εμβολιαστικό ποσοστό ιδιαίτερα στους άνω των 60 που παραμένουν ευάλωτοι αλλά και σε εκείνους που παρόλο του ότι έχουν εμβολιαστεί σωστά δεν μπορούν να αναπτύξουν αμυντική ικανότητα και να προστατευτούν. Για όλους αυτούς τους λόγους υγειονομικά το θεωρώ πάρα πολύ άσχημο αυτό το μέτρο, δεν ξέρω πως το ανέχτηκαν και το επέτρεψαν οι υγειονομικοί.»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη τους επόμενους μήνες. Όπως δήλωσε:

«Δεν το λέω για να φοβίσω, στατιστικά ανά 6 μήνες ο ιός πετάει μία νέα μετάλλαξη, μία τροποποίηση, η οποία μας προβληματίζει. Το λέω πιο πολύ για να προβληματιστούν οι ιθύνοντες ώστε να επιταχύνιυν τους εμβολιασμούς στον υπόλοιπο κόσμο ώστε να πιέσουμε τον ιό, να τον εξαντήσουμε γεννετικά. Μπορεί να έχουμε ένα νέο στέλεχος που μπορεί να μας προβληματίσει και να αρχίσουμε να παίρνουμε κάποια μέτρα ή εν πάσει περιπτώσει να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο, καθώς μπορεί να υπερφαλαγγίζει κι άλλο τα εμβόλια.

Αλλά αυτή την στιγμή, η κοινωνία και κυρίως η επιστήμη έχει τέτοια όπλα που δεν νομίζω ότι όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι θα πρέπει να προβληματιζόμαστε στιγμή.»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;