Ευκαιρίες εργασίας για νέους στη Βιώσιμη Αλιεία και την Ιχθυοκαλλιέργεια
Μη χάσετε το blueTALK την Τετάρτη 16/2/2022 στις 16.00

Στην Ελλάδα απασχολούνται ήδη περίπου 32.000 εργαζόμενοι στην αλιεία και 6.500 στην ιχθυοκαλλιέργεια, τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο τροφίμων παγκοσμίως, την ώρα που και οι δύο αυτοί κλάδοι της Γαλάζιας Οικονομίας υπόσχονται ακόμα περισσότερες προοπτικές απασχόλησης. Αυτές οι προοπτικές απασχόλησης και τα επαγγέλματα θα συζητηθούν και αναλυθούν από εξειδικευμένους επαγγελματίες στο 3ο blueTALK, απαντώντας live και σε ερωτήσεις του κοινού.

Το 3ο blueTALK διοργανώνεται από τη Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., υπό την αιγίδα του Junior Achievement Greece, την Τετάρτη 16/2/2022 στις 16.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο facebook στην σελίδα της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας BlueGeneration Project Greece, που έχει σκοπό να βοηθήσει τους νέους να γνωρίσουν τα Επαγγέλματα της Θάλασσας και να βρουν τη θέση εργασίας που τους ταιριάζει στη Γαλάζια Οικονομία.

Προσκεκλημένοι/ες ομιλητές/τριες στο 3ο blueTALK είναι η κα Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), ο κ. Σάββας Σμυρνάκης, Ιχθυολόγος, Πρόεδρος Ιχθυεμπόρων Ιχθυόσκαλας Πειραιά, και ο κ. Νίκος Θεράπος, Διευθυντής Πολιτικής και Οικονομικών Enaleia. Τη συζήτηση συντονίζει η κα Μαριάννα Τερζιδάκη, Blue Generation Career Coach, Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.

Με άδεια του Υπουργείου Παιδείας, το Blue Generation Project, φέρνει τους νέους σε επαφή με όλους τους κλάδους της Γαλάζιας Ανάπτυξης, μέσα από παρουσιάσεις σε σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχετικούς φορείς.

Στη συνέχεια, δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν mentoring επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και επίσκεψης σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων (study visits) του κλάδου.

Παράλληλα, προσφέρονται ευκαιρίες δωρεάν εκπαίδευσης και διασύνδεσης με την αγορά εργασίας με έμφαση στη ναυτική τέχνη και τη βιωσιμότητα των ωκεανών. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν αναπτυχθεί Δωρεάν ψηφιακά εργαλεία που διευκολύνουν την πρόσβαση των νέων στη Γαλάζια Οικονομία: Οδηγός Καριέρας και το Blue Career job platform στην οποία οι εργοδότες αναρτούν δωρεάν αγγελίες για ζήτηση ανθρώπινου δυναμικού.

Με κεντρικό μήνυμα “I am on board”, την ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία υποστηρίζουν ολοένα και περισσότεροι φορείς.

Το neolaia.gr είναι χορηγός επικοινωνίας και του 3ου blueTALK με θέμα τις «Ευκαιρίες απασχόλησης των νέων στην Βιώσιμη Αλιεία και την Ιχθυοκαλλιέργεια».

Συνδεθείτε την Τετάρτη 16/02/2022 στις 16:00 στο Facebook BlueGeneration Project Greece!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1