Ορφέας Αυγουστίδης: «Τα Εξάρχεια είναι ιδανική γειτονιά για να μεγαλώσει ένα παιδί» [ΒΙΝΤΕΟ]
Ορφέας Αυγουστίδης: «Μεγάλωσα στα Εξάρχεια, πήγα σχολείο εκεί. Τα Εξάρχεια δεν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν τη δεκαετία του '80».

Στο πλατό του “The 2night show” ήταν καλεσμένος ο Ορφέας Αυγουστίδης, το βράδυ της Δευτέρας (2/2) και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, στη γειτονιά των Εξαρχείων.

Ο γνωστός ηθοποιός υποστήριξε πως είναι υπερβολικά όσα ακούγονται για την συγκεκριμένη περιοχή, ενώ δήλωσε πως η χρήση ναρκωτικών ουσιών στα σχολεία, όχι μόνο δεν εκλείπει στις «καλές γειτονιές» αλλά αποτελεί και πολύ πιο συχνό φαινόμενο.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Μεγάλωσα στα Εξάρχεια, πήγα σχολείο εκεί. Τα Εξάρχεια δεν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν τη δεκαετία του ’80, σίγουρα το να μεγαλώνεις εκεί ήταν μια πάρα πολύ καλή σύνδεση με την πραγματικότητα το περιβάλλον αυτό. Άνθρωποι που είχαν εξαρτήσεις, τους συναντούσες σε λίγες περιοχές εκείνες τις εποχές, μια από αυτές ήταν τα Εξάρχεια.

Η απάντηση του πατέρα μου και της μάνας μου στο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, είναι μια απάντηση που πήρα πολύ νωρίς. Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με αυτή την πληροφορία ότι υπάρχει ένας δρόμος στη ζωή που τον επιλέγουν κάποιοι άνθρωποι και προϋποθέτει αργότερα και μια μάχη με τον θάνατο, κάτι σου κάνει. Ενδεχομένως να σε κρατά και μακριά από τέτοιες αποφάσεις. Το πιστεύω αυτό».

Έπειτα συμπλήρωσε:

«Σε σχολεία πιο ντυμένα και καλυμμένα με μια άλλη ταξική διάθεση συναντούσες πολύ πιο συχνά ανθρώπους που είχανε σχέση με ουσίες και πάρε δώσε. Αυτό το δημόσιο σχολείο και η σχέση μου με αυτή την περιοχή ήταν πολύ ειδική και ιδιαίτερη».

«Τα Εξάρχεια είναι μια πανέμορφη περιοχή, ιδανική γειτονιά για να μεγαλώσει ένα παιδί, δεν είναι ότι κυκλοφορούσε ο κόσμος με στιλέτα, μολότοφ και κουκούλες, ούτε τώρα είναι έτσι, είχαμε τις καταλήψεις που μέναμε μέσα, και οι γονείς μου με εμπιστεύτηκαν, και με άφησαν να κάνω το πέρασμα μου μέσα από όλα αυτά», κατέληξε ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;