Παυλάκης: Πότε προβλέπεται δραματική μείωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα
Παυλάκης: Τα κρούσματα θα μειωθούν δραματικά, εάν διατηρηθεί αυτό το ιδιότυπο κλείσιμο.

O γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ σήμερα Πέμπτη (27/1), όπου μεταξύ άλλων προέβλεψε δραματική μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού, εάν διατηρηθεί το ιδιότυπο «lockdown» των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παυλάκης στον ΣΚΑΪ, είναι μεγάλη ευκαιρία να αποκλιμακωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, αν συνεχιστεί ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών, παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και διατηρηθεί η τηλεργασία.

«Αν διατηρηθεί αυτό το ιδιότυπο κλείσιμο, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή σε 10-15 ημέρες από τώρα τα κρούσματα θα μειωθούν δραματικά», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο γιατρός.

«Είναι σημαντικό να διδαχθούμε ότι το κλείσιμο περιορίζει τα κρούσματα», είπε ο κ. Παυλάκης. Παρ’ όλα αυτά ανέφερε ότι οι θάνατοι θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα.

Όσον αφορά την τωρινή εικόνα της πανδημίας σχολίασε πως «δεν είναι σωστό να πανηγυρίζουμε», καθώς όπως εξήγησε τα κρούσματα είναι μεν μειωμένα αλλά η θετικότητα βρίσκεται ακόμα σε υψηλά επίπεδα.

Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε επί του θέματος:

«Όταν έχουμε 20.000 κρούσματα και λέμε ότι “πάμε καλά” υπάρχει πρόβλημα».

Πηγή εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;