Πλεύρης: Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί και σήμερα - Τι απαντάει για τα προβλήματα στο «Σωτηρία»
Όσα δήλωσε σήμερα Δευτέρα (25/1) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη (25/1) στο ΣΚΑΪ 100,3 αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα»αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το σύστημα υγείας εν όψει του χιονιά.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους εμβολιασμούς που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα ο κ. Πλεύρης είπε:

«Χθες και σήμερα δεν γίνονται εμβολιασμοί. Προφανώς και αύριο, ως προς τους ενήλικες, μπορούν να κλείσουν τα ραντεβού τους γιατί υπάρχει πληθώρα και μπορούν να τα προγραμματίσουν άμεσα. Για τα παιδιά οι γονείς θα λάβουν SMS για το ραντεβού».

Παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Υγείας δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για τις περιοχές που αναβάλλονται οι εμβολιασμοί, αλλά η σχετική απόφαση που ελήφθη για χθες και σήμερα αφορούσε την Αττική και την Εύβοια.

Καταγγελίες για το «Σωτηρία» – Τι απαντάει ο Θάνος Πλεύρης

Επιπλέον, ο Θάνος Πλεύρης κλήθηκε να δώσει απαντήσει για τις καταγγελίες που έγιναν ότι ασθενείς έμειναν χωρίς φαγητό και θέρμανση στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο ίδιος δήλωσε όσον αφορά τις καταγγελίες στο Σωτηρία τα εξής:

«Το “Σωτηρία” είναι απλωμένο σε δάσος. Υπήρχε πτώση δέντρων χθες, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση προς τα μαγειρεία. Εξυπηρετήθηκαν όλοι οι ασθενείς, δόθηκε βραδινό, αλλά δεν ήταν το πλήρες βραδινό που μπορούσε να δοθεί από τα μαγειρεία. Σήμερα δόθηκε κανονικά το πρωινό και σήμερα αποκαθίσταται το πρόβλημα με τα δέντρα, ώστε να υπάρξει πρόσβαση στα μαγειρεία»Συμπλήρωσε παράλληλα ότι σε επικοινωνία του με τον διοικητή του νοσοκομείου ενημερώθηκε ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που υπήρξε στη θέρμανση και την ηλεκτροδότηση στο «Σωτηρία».

Ακόμη, δήλωσε ότι έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα που υπήρχαν χθες για την πρόσβαση στο «Σισμανόγλειο», ενώ παραμένουν κάποια προβλήματα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στο Παίδων Πεντέλης.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σήμερα εφημερεύουν κανονικά τα νοσοκομεία και πως τα μέλη του προσωπικού βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;