Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποια Πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη (26/01)
Ποια πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη, παρατείνεται η γενική αργία και αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και της σφοδρής χιονόπτωσης, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας.

Ειδικότερα, ούτε αύριο (Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022) δεν θα λειτουργήσει καμία Βαθμίδα Εκπαίδευσης, ούτε μέσω τηλεκπαίδευσης, σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

ΕΚΠΑ: Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία την Πέμπτη και την Παρασκευή

Το neolaia.gr σας παρουσιάζει στο παρόν άρθρο όλα εκείνα τα Πανεπιστήμια (Σχολές/Τμήματα) που αναβάλουν και την Τετάρτη (26/01), όπως έκαναν και τη Δευτέρα και την Τρίτη, την πραγματοποίηση μαθημάτων / εξετάσεων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ποια Πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη (26/01)

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου τα εξής Πανεπιστήμια:

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά μαθήματα της Τετάρτης θα διεξαχθούν με τη χρήση μέσων εξ αποστάσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, ενώ στο ΕΜΠ η αναστολή λειτουργίας θα διαρκέσει έως τις 27 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, το Εθνικό Μετσόβιο ανακοίνωσε πως, σε ό,τι αφορά στη διοικητική λειτουργία, πέραν της γενικής αργίας που ανακοινώθηκε για αύριο, την Πέμπτη (27/1) οι εργαζόμενοι δεν θα προσέλθουν στους χώρους εργασίας τους, παρά μόνο το προσωπικό ασφαλείας και οι υπηρεσιακές ανάγκες θα καλυφθούν – κατά το δυνατόν κι αν δεν προκύψει διαφορετική κεντρική απόφαση – με τηλεργασία, σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών.

Παρατείνεται η γενική αργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και την Τετάρτη

Πιο αναλυτικά, την παράταση της αργίας την Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη ανακοίνωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, την Τρίτη, για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Όπως είπε, όλο το βράδυ, με συνεχείς προσπάθειες όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και των εθελοντών απεγκλωβίστηκαν περίπου 3.500 πολίτες και περίπου 1.800 αυτοκίνητα.

Προσέθεσε πως, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας μοίραζαν κουβέρτες, νερό και τρόφιμα και έγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες των ανθρώπων που βρέθηκαν σε μια τόσο δυσχερή θέση, κυρίως σε ιατρική φροντίδα αλλά και φιλοξενία σε νοσοκομεία.

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχουν ήδη μεταφερθεί και συνεχίζουν να μεταφέρονται με τον προαστιακό σιδηρόδρομο προς την Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο και σε άλλα ασφαλή σημεία περιμετρικά της Αττικής Οδού, όπου οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Στρατού τούς μετέφεραν στο σημείο εκείνο, για να μπορούν να παραληφθούν από τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο

«Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και σήμερα, ώστε ο απεγκλωβισμός όλων των οδηγών, όλων των συμπολιτών μας να ολοκληρωθεί το συντομότερο», σημείωσε.

Ταυτόχρονα, από χθες το βράδυ και ιδιαίτερα από σήμερα το πρωί μετακινούνται στη ΛΕΑ της Αττικής Οδού με ειδικά μέσα όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν, προκειμένου να απελευθερωθεί άμεσα το οδόστρωμα και να μπορέσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά.

Ακόμη, όπως είπε, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και του Χαμόγελου του Παιδιού, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας.

«Αποφύγαμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων αυτών των ανθρώπων που δούλεψαν στο πεδίο να έχουμε κάποιον τραυματισμό, ή ακόμη και κάτι χειρότερο. Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν και σε αυτό ιδιαίτερα κρίσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις που εξακολουθούν και τώρα να επιχειρούν και βρίσκονται στο πλευρό των συμπολιτών μας για όσο χρειαστεί», επισήμανε.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα, αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, ενώ επανέλαβε «την απολογία της Πολιτείας» για την ταλαιπωρία τόσων πολιτών.

«Η συγγνώμη της Πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών. Τώρα είμαστε στο πεδίο και διαχειριζόμαστε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση και πρέπει να είμαστε απερίσπαστοι σε αυτό το έργο», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Ωστόσο, όπως επισήμανε: «Σε σύγκριση της κατάστασης που επικράτησε στον οδικό άξονα Αθηνών – Λαμίας με τη Νέα Οδό και την Αττική Οδό από την άλλη είναι τόσο προφανής η διαφορά, που επιβεβαιώνει πόσο ανεδαφικοί είναι οι ισχυρισμοί της εταιρείας διαχείρισης της Αττικής Οδού».

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε 37 γραμμές στην Αττική – Πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες

Μέχρι σήμερα το βράδυ (Τρίτη 25/01) εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών στην ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί λόγω κακοκαιρίας Ελπίδα , σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιο Μάνο.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, στην κορύφωση του φαινομένου, από τις 2.500 γραμμές μέσης τάσης του δικτύου υπήρξαν βλάβες σε 79 γραμμές που περιορίστηκαν σε 45 τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Έχουν επισκευαστεί επιπλέον 8 γραμμές μέσης τάσης και παράλληλα εντατικές εργασίες γίνονται στις υπόλοιπες 3, τμήματα των οποίων έχουν ηλεκτροδοτηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται λόγω της δυσκολίας πρόσβασης.

Από την πλευρά του ο κ. Μάνος σημείωσε πως 650 εργαζόμενοι και 180 οχήματα βρίσκονται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία για τα σημεία που πρέπει να επιθεωρηθούν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στα νησιά έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση με εξαίρεση κάποιους οικισμούς σε Κρήτη, Νάξο και Σέριφο.

Βόρεια Εύβοια και περιοχές της Αθήνας χωρίς ρεύμα

Στην βόρεια Εύβοια είναι χωρίς ρεύμα 6 οικισμοί και στη νότια 15, ενώ σε ό,τι αφορά στην Αττική τα προβλήματα εντοπίζονται σε 37 γραμμές στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Καλέντζι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα.

Όπως τονίστηκε, ήδη έχει αποκατασταθεί το 50% των βλαβών που έχουν αναφερθεί στον Διαχειριστή.

Σημειώνεται ότι συμπληρωματική ενημέρωση για θα υπάρξει ξανά στις 18:00 το απόγευμα καθώς και στις 23:00 το βράδυ.

❗ Όλα τα νέα και οι εξελίξεις για την κακοκαιρία «Ελπίδα» ❗

 

Πηγή εικόνων: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;