Πλεύρης: Ποιοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα πληρώσουν πρόστιμο
Πλεύρης: Κανονικά τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους από την επόμενη εβδομάδα - Ποιοι εξαιρούνται

Σήμερα Παρασκευή (14/1) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 τονίζοντας πως αυτά θα ισχύσουν κανονικά από την προσεχή Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα πληρώσουν πρόστιμο οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών που έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον. Επιπλέον, δήλωσε πως κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη είναι να μην πληρώσουν πρόστιμο και όσοι/-ες υποβάλλουν αίτημα εξαίρεσης για λόγους υγείας.

Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης κρίνει πως σε κάθε περίπτωση το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είχε αποτελεσματικότητα, καθώς οι μισοί περίπου από τους 550.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κανονικά. Το πρόστιμο θα ξεκινήσει να επιβάλλεται από την ερχόμενη Τρίτη, ενώ θα κληθούν να το πληρώσουν και οι πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.


Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας θέλησε να σχολιάσει την μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην μείωση των κρουσμάτων λέγοντας:

“Μπορεί να υπάρχει μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι περιμέναμε την κορύφωση λίγο αργότερα, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν”.

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, ενώ η αναλογία των κρουσμάτων με την παραλλαγή Όμικρον είναι 9 προς 1 σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, η εικόνα στις νοσηλείες είναι διαφορετική και είναι μοιρασμένες.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στα self test μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών και στα θετικά κρούσματα που δηλώθηκαν με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων. Όσον αφορά τα self test που πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη (13/1) από μαθητές και εκπαιδευτικούς, δηλώθηκαν περίπου 6.364 θετικά, αριθμός που μπορεί βέβαια να μεγαλώσει σήμερα το πρωί, αλλά θα παραμείνει μικρότερος από αυτόν της περασμένης Δευτέρας στο άνοιγμα των σχολείων.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;