ΑΣΟΕΕ: Κατηγορούμενος για παιδεραστία και τοκογλυφία ο καθηγητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού
Για υποθέσεις τοκογλυφίας και παιδεραστίας κατηγορείται ο καθηγητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ την Τρίτη 11/01 - Οι κατηγορίες σε βάρος του

Το μυστήριο πίσω από τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ από κουκουλοφόρους χτες, μεσημέρι Τρίτης 11 Ιανουαρίου, προσπαθούν να λύσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο καθηγητής, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και είναι καλά στην υγεία του, φέρεται να έχει πει στις Αρχές ότι πιστεύει πως πίσω από την επίθεση κρύβονται τρεις καθηγητές, με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Για το περιστατικό παρενέβη η Εισαγγελία προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει το περιστατικό.

Κατηγορούμενος για παιδεραστία και τοκογλυφία ο καθηγητής

Όσο προχωρά η έρευνα της ΕΛΑΣ, αποκαλύπτεται ότι πίσω από τη βίαιη επίθεση βρίσκεται μία σύνθετη δικαστική υπόθεση που περιλαμβάνει αντεγκλήσεις μεταξύ καθηγητών της σχολής και κατηγορίες για απάτη, τοκογλυφία και σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο καθηγητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην ΑΣΟΕΕ, είναι κατηγορούμενος για τοκογλυφία και παιδεραστία.

Η Αστυνομία φαίνεται μάλιστα να συνδέει την επίθεση με μια εκκρεμή δικαστική έρευνα, η οποία αφορά υπόθεση, αρχικά οικονομικού εγκλήματος και στη συνέχεια υπάρχει ζήτημα έρευνας σεξουαλική εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Ο ίδιος ο καθηγητής είχε αρχικά συνδέσει την επίθεση με τρεις μάρτυρες κατηγορίες, οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, ενώ μάλιστα έκανε λόγο και για «κατευθυνόμενη επίθεση» εναντίον του.

Κατηγορούμενος για δύο αδικήματα

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο ίδιος ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος αρχικά από την περίοδο 2018-2019 για μια υπόθεση απάτης, όπου φέρεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό «τρικ» της «πυραμίδας».

Έκανε λόγο δηλαδή για μια επικερδή επένδυση, εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, απέδιδε κάποιους τόκους και υποτιθέμενα οφέλη στους «πελάτες». Ωστόσο, στη συνέχεια παρακρατούσε τα ποσά, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για αυτό το αδίκημα.

Αργότερα, όμως, υπήρξαν και νεότερα στοιχεία από καταθέσεις τριών καθηγητών: Ο ένας από αυτούς ανέφερε πως όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία είχε διαπιστώσει ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Μάλιστα, σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπήρξε και νέα δικαστική έρευνα και φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών να συνδέεται με τη χτεσινή επίθεση σε αίθουσα του Πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές αναφέρουν ότι ο εν λόγω καθηγητής παρέμενε στη θέση του γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει καμία από τις δικαστικές έρευνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν κατείχε κρατικές θέσεις, αφού είχε τοποθετηθεί σε διάφορες επιτροπές.

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: «Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει τη θέση που του αξίζει»

Τον ξυλοδαρμό του καθηγητή από αγνώστους καταδίκασε και ο Πρύτανης του πανεπιστημίου, Δημήτρης Μπουραντώνης, ο οποίος είχε δεχθεί εξίσου βίαια επίθεση από κουκουλοφόρους.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να ειλικρίνεια μιλήσουμε για τα προβλήματα που μας βασανίζουν… Στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είμαστε ταγμένοι στο ελεύθερο δημοκρατικό πανεπιστήμιο», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης, ο καθηγητής δέχθηκε επίθεση από 15 με 20 άτομα, και πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

«Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει τη θέση που του αξίζει εξαιτίας αυτών των περιστατικών βίας», επεσήμανε ο Πρύτανης του πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Λυκόβρυση

1.000

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;