Νόβακ Τζόκοβιτς: Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως
Τη Δευτέρα εκδικάζεται η προσφυγή του Νόβακ Τζόκοβιτς που θα κρίνει αν τελικά θα λάβει μέρος στο Αυστραλιανό Όπεν.

Ένα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα είναι ο αποκλεισμός του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Αυστραλιανό Όπεν. Οι δικηγόροι του παγκόσμιου σταρ του τένις αναφέρουν σε νομικά έγγραφα πως ο τενίστας εξασφάλισε εξαίρεση εμβολιασμού για να εισέλθει στην Αυστραλία, λόγω πρόσφατης μόλυνσής του από την Covid-19.

Μάλιστα, μέσω των εγγράφων αυτών υποστηρίζουν τα εξής:

“Η ημερομηνία του πρώτου θετικού PCR τεστ ήταν στις 16 Δεκεμβρίου του 2021.”

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο, οι δικηγόροι του Νόλε αναφέρουν πως 14 ημέρες μετά τη διάγνωσή του τον Δεκέμβριο, ο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης:

“Δεν είχε πυρετό ούτε αναπνευστικά συμπτώματα της ασθένειας τις τελευταίες 72 ώρες.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχε υπάρξει πρότερη ανακοίνωση για τη νόσησή του.

Οι αυστραλιανές αρχές αρνήθηκαν την είσοδο του Νόβακ Τζόκοβιτας στη χώρα, ο οποίος θα συμμετείχε στο Αυστραλιανό Όπεν. Ο παγκοσμίου φήμης τενίστας εδώ και ημέρες παραμένει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, αναμένοντας την δικαστική απόφαση της Δευτέρας γύρω από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τη βίζα του.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει καταιγισμό επικρίσεων κατά του 34χρονου, ο οποίος είναι αντίθετος στους εμβολιασμούς, αλλά και κύμα υποστήριξης από τα social media και τους συμπατριώτες του.

Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάντερ Βούτσιτς, έκανε λόγο για “πολιτικό κυνήγι μαγισσών” από όσους θεωρούν πως το πλήγμα στον Τζόκοβιτς αποτελεί ένα από όσα στοχεύουν τη βαλκανική χώρα. Από την άλλη, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ξανά στο Βελιγράδι, μετά από έκκληση της οικογένειας του Σέρβου πρωταθλητή, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο πατέρας του Νόβακ, Σρντιάν Τζόκοβιτς, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των Σέρβων:

“Ο γιος μου είναι στη φυλακή εδώ και τρεις μέρες. Είναι ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο. Κανένας νόμος σε αυτή τη χώρα δεν έχει παραβιαστεί.”

Ενώ, επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, τον οποίο αποκάλεσε “μεγάλο απατεώνα” κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομά του που στη Σερβία σημαίνει «απατεώνας».

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;