Πλεύρης: 7μηνη διάρκεια για το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Η απόφαση θα ανακοινωθεί σύντομα
Πλεύρης: Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για το μέλλον του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, σήμερα Τετάρτη (5/1) στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε τόσο στα κρούσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ όσο και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

“Από την πρωινή εικόνα που είδα στην καταμέτρηση που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ, πιθανολογώ ότι θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, ίσως λίγο περισσότερα ή λίγο λιγότερα”, είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης. Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, τα ημερήσια κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού ανήλθαν στα 50.126, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μετάλλαξη Ομικρον και την υψηλή μεταδοτικότητά της.

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και την πιθανότητα να μπει ημερομηνία λήξης σε αυτό, δήλωσε ότι άμεσα θα ανακοινωθεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει επτάμηνη διάρκεια για όλους τους πολίτες 18 και άνω που έχουν κάνει δυο δόσεις εμβολίου (ή μια με το Johnson & Johnson). Έτσι, μετά από αυτό το διάστημα θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση.

Όσοι και όσες επιλέξουν να μην κάνουν τρίτη (ή δεύτερη με J&J) δόση εμβολίου, δεν θα έχουν πιστοποιητικό νόσησης, με αποτέλεσμα να χάσουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και ως εκ τούτου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα με όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης, η συγκεκριμένη απόφαση θα ανακοινωθεί άμεσα.

Η κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται, αλλά και στις διασωληνώσεις. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα κρίνουν το ενδεχόμενο νέων μέτρων, όπως η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;