To πρώτο sms στην ιστορία βγαίνει σε δημοπρασία
Το πρώτο sms στην ιστορία, που στάλθηκε από τη βρετανική Vodafone στις 3 Δεκεμβρίου 1992, θα πουληθεί σε δημοπρασία.

Το πρώτο sms στην ιστορία, που στάλθηκε από τη βρετανική Vodafone στις 3 Δεκεμβρίου 1992, θα πουληθεί την Τρίτη (21/12) σε δημοπρασία, με τη μορφή NFT, αυτής της «μη ανταλλάξιμης ψηφιακής μάρκας» που έχει φέρει αναστάτωση στην αγορά έργων τέχνης παγκοσμίως.

Το sms που είχε λάβει εκείνη την εποχή ο Ρίτσαρντ Τζέρβις, ένας συνεργάτης της Vodafone, αποτελείται από 15 χαρακτήρες που συνθέτουν μια ευχή: «Καλά Χριστούγεννα». Θα πουληθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Aguttes στη Γαλλία.

Ο αγοραστής θα μπορεί να πληρώσει με κρυπτονομίσματα και θα γίνει ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης ενός ψηφιακού και μοναδικού αντιγράφου του αυθεντικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας με το οποίο μεταδόθηκε το πρώτο sms στον κόσμο.

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα έσοδα θα πάνε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Τα NFT, άγνωστα μέχρι και πριν από έναν χρόνο, βασίζονται στην τεχνολογία blockchain, είναι μοναδικά και δεν μπορούν να ανταλλαγούν με άλλα αντίστοιχα, εξ ου και η ονομασία «μη ανταλλάξιμα» (non-fungible).

Για ορισμένους είναι η «χήνα με τα χρυσά αυγά» της αγοράς σύγχρονης τέχνης και μέσα σε λίγους μήνες κατέκτησαν τους οίκους δημοπρασιών, απ’ όπου πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές. Tο ρεκόρ κατέχει μέχρι τώρα ένα ψηφιακό έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Beeple, που πουλήθηκε έναντι 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Μάρτιο.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;