Μετάλλαξη Όμικρον: 17 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
Γκάγκα: Η μετάλλαξη Όμικρον θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα

«Έχουμε 17 επιβεβαιωμένα περιστατικά με μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα που συνδέονται με ταξίδια» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Εκτίμησε πως η παραλλαγή Όμικρον θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα, χωρίς όμως ακόμη να γνωρίζουμε ποτέ θα συμβεί αυτό. Η κ. Γκάγκα επισήμανε ότι έχει διαπιστωθεί διεθνώς πως η τρίτη δόση του εμβολιασμού προστατεύει.

Για την έκθεση ΤσιόδραΛύτρα η κ. Γκάγκα παρατήρησε ότι αυτό που λέει είναι πως όταν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας υπάρχουν ζητήματα, αλλά αναφέρεται στα δεδομένα του περσινού φθινόπωρου, και από τότε η κατάσταση έχει αλλάξει.

Αυτή τη στιγμή, ανέφερε η κ Γκάγκα, έχουμε 700 διασωληνωμένους με COVID. Τα πρωτόκολλα έχουν διορθωθεί από την αρχή της πανδημίας και διορθώνονται συνεχώς.

«Το υπουργείο Υγείας έστειλε κλιμάκιο στη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου και όπου αλλού έχουν διαπιστωθεί προβλήματα και τα αντιμετωπίζει» διαβεβαίωσε.

Η μετάλλαξη Όμικρον κάνει επέλαση στην Ελλάδα

Δυναμική εκκίνηση έκανε η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας. Από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου, και από τον έλεγχο 1.173 δειγμάτων που επιλέχθηκαν τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα, ταυτοποιήθηκαν 17 κρούσματα κορωνοϊού με την παραλλαγή Όμικρον.

Περισσότερα από τα μισά έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη (2 στο Ηράκλειο, 8 στο Λασίθι και 1 στα Χανιά). Τρία κρούσματα ανιχνεύτηκαν στην Αττική και άλλα τρία στη Λακωνία. Ωστόσο, από τα 17, τα 11 είναι εγχώρια, δηλαδή δεν έχουν ιστορικό ταξιδιού, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία σε αυτή τη φάση της αρχής της πορείας εξάπλωσης της μετάλλαξης προκαλεί το γεγονός ότι αναφέρονται και «ορφανά» κρούσματα, δηλαδή ανιχνεύτηκε η Όμικρον χωρίς τα άτομα να έχουν συσχέτιση με ταξίδι ή να είναι επαφή άλλου γνωστού κρούσματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;