Πλεύρης για Γιαννάκο:
Θάνος Πλεύρης: Όσα απάντησε σε σημερινή συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας για τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες π πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκος, όταν έκανε λόγο για ιδιωτικές κλίνε ΜΕΘ λέγοντας πως από τις 647 κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για περιστατικά κορωνοϊού σε όλη τη χώρα οι 47 παραμένουν κενές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τοποθετήθηκε επί του θέματος μιλώντας σήμερα Πέμπτη (9/12) στην εκπομπή “Αταίριαστοι”. Ειδικότερα, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως τον κ. Γιαννάκο θα καλέσει η εισαγγελία να καταθέσει για τα όσα κατήγγειλε σχετικά με κενές κλίνες ΜΕΘ οι οποίες κρατούνται για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης είπε πως ο ίδιος έχει συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων και δεν αναμένει την εισαγγελία να κινηθεί αλλά ο ίδιος κινεί την υπόθεση λέγοντας πως ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι οι γιατροί δεν μπορούν να ανεχθούν το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τους κατηγορεί ότι κρατούν κρεβάτια λέγοντας:

«Ας τολμήσει να πει ένα όνομα, δεν έχει πει. Αν το πει, τότε θα κινηθεί η μηνυτήρια αναφορά».


Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι ψευδείς και δήλωσε εξοργισμένος επί του θέματος, καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

“Το να λέγεται ότι γιατροί και νοσηλευτές και προφανώς και πολιτικά προϊστάμενοι, βρίσκονται σε ένα κύκλωμα εγκληματικό που κρατάει κλίνες κενές προκειμένου αν αρρωστήσει ο Ντσουνος, ο Κούτρας ή ο Πλεύρης να μπορέσει να έχει κλίνη ΜΕΘ και να μην έχουν άλλοι συμπολίτες, με συγχωρείτε αυτό είναι ψευδέστατο, συκοφαντικό και σας ενημερώνω ότι έχω ήδη συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων για να την καταθέσω”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;