Κορωνοϊός - Λαμία: Έφυγε από τη ζωή 14χρονη - Σε τι οφείλεται ο θάνατός της
Κορωνοϊός - Λαμία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, κατέληξε στο νοσοκομείο της Λαμίας 14χρονη μαθήτριας λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν στην υγεία της λόγω κορωνοϊού. Ο θάνατος τηε 14χρονης σόκαρε την τοπική κοινωνία της Λαμίας, με τους οικείους του κοριτσιού να μην μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν πως η κοπέλα έφυγε την Κυριακή από τη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, το κορίτσι που νοσούσε από κορωνοϊό από τις 29 Νοεμβρίου διακομίστηκε με ασθενοφόρο συνοδευόμενη από την μητέρα της στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας, καθώς παρουσίασε στις 9:30 το πρωί «παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το κορίτσι δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ “ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον”.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σημειώνει πως «αμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. ‘Αμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, Μονάδας Στεφανιαίας Νόσου, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια». 

Παρ’ όλα αυτά δυστυχώς το κορίτσι κατέληξε χάνοντας την μάχη με τον κορωνοϊό λίγες ώρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 17:26 μ.μ.

Η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι και σύμφωνα με το πόρισμα ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα, ενώ αναμένονται και οι εργαστηριακές εξετάσεις. Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, το πνευμονικό οίδημα οφείλεται συνήθως σε πρόβλημα καρδιάς, άρα είναι συμβατό με την περικαρδίτιδα ή μυοκαρδίτιδα που είπαν οι γιατροί ότι προκάλεσε στην 14χρονη η λοίμωξη covid. Από που δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής είναι εάν προϋπήρχε αδιάγνωστο πρόβλημα στην καρδιά ή το προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Η οικογένεια του κοριτσιού ευχαριστεί όλο τον κόσμο για την συμπαράστασή του και μέσω της δικηγόρου της, Σοφίας Σταυράκη, ζήτησε σήμερα Δευτέρα (6/12) από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν το πένθος της. Ο Εισαγγελέας Λαμίας έχει ήδη διατάξει έρευνα για τις συνθήκες από τις οποίες χάθηκε το κορίτσι, ενώ ΕΔΕ έχει επίσης διατάξει και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ακόμη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης μαθήτριας η οικογένεια έχει δηλώσει παράσταση προκειμένου να υποστηρίξει όποια κατηγορία, αν αυτή βέβαια αποδοθεί. Επίσης, η συνήγορος της οικογένειας διαψεύδει πως οι γονείς της 14χρονης δεν τηρούσαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

31-05-2024

Γαλάτσι

1.100

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

21-05-2024

Καλαμαρια

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;