Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2021: Ολική Έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη από τις 4 Δεκεμβρίου
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2021: Ατενίζοντας με άλλη οπτική το «αύριο»

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2021: Ολική Έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη 4 Δεκεμβρίου

Ατενίζοντας με άλλη οπτική το «αύριο»

Από τη Λίλιαν Σίμου

Ωστόσο, η λέξη «έκλειψη» σημαίνει πως θέλουμε κάτι να εκλείψει. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να μας αναστατώνει τον ψυχισμό και να πάρουμε δυναμικές αποφάσεις.

Κατά συνέπεια, ως γεγονός, κάποιες φορές πιο έντονα, άλλες λιγότερο, υπογραμμίζουν συγκεκριμένα θέματα σαν γενική εικόνα και ατομικά στη συνέχεια.

Η Ηλιακή έκλειψη, δηλώνει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός επόμενου, κάνοντας όμως τον απαραίτητο καθαρισμό.

Η συγκεκριμένη έκλειψη, δεν είναι μόνο στο τέλος του έτους, αλλά κλείνει τον κύκλο μίας σημαντικής διετίας, περίπου.

Στον άξονα Διδύμων/Τοξότη, επί δύο έτη, έχουμε πολλές αλλαγές, που ταυτόχρονα δυσκολεύουν τη σκέψη και την αντίληψη.

Το σκηνικό είχε ως τώρα:

-Πληροφορίες πολλές και ποικίλες, θεωρίες άλλοτε αισιόδοξες, άλλοτε παραπλανητικές, άλλοτε απαισιόδοξες.

-Αρκετές συζητήσεις άνευ ουσίας, δίχως επιχειρήματα και άλλες με πολύ υλικό αξιολόγησης.

-Αποκάλυψη «ειδικών και σοφών» που μιλούσαν επί παντός επιστητού.

-Αλαζονεία της γνώσης (ένα από τα χειρότερα ελαττώματα).

-Απαξίωση της κλασικής γνώσης.

-Αποπροσανατολισμός εσκεμμένος.

-Αποπροσανατολισμός ημιμάθειας.

-«Διπλές έννοιες» στα μηνύματα που δεχτήκαμε.

-Ξένες επιρροές.

-Αφελείς προσεγγίσεις.

-Ελιγμοί

Η ολική έκλειψη της 4ης Δεκεμβρίου, στην 12η μοίρα του Τοξότη, δεν είναι ορατή στο Βόρειο Ημισφαίριο, άρα και στην Ελλάδα.

Το μήνυμά της είναι εσωτερικό και μεταφυσικό.

Καθώς ο άξονας αυτός ήταν ενεργοποιημένος επί μία διετία περίπου, δεχτήκαμε πιέσεις και περιορισμούς κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς, συναισθηματικούς, την απολυτότητα και την αλαζονεία να επικρατεί, όπως και την έπαρση «της εξειδίκευσης» σε υπερβολή.

Σήμερα, έχουμε έναν επίλογο που δίνει νότα αισιοδοξίας… αλλά ακόμη απαιτεί σύνεση.

Από την σύνθεση του χάρτη της έκλειψης, συμπεραίνουμε πως:

Η κοινωνία είναι σε κρίση, αλλά το ίδιο είναι και οι Εξουσίες

Αυτή η κρίση κάνει τους «απέναντι» πιο ευάλωτους. Ας προσπαθήσουμε να μην είμαστε εμείς οι «απέναντι».

Χρειάζεται να δώσουμε βαρύτητα στην εγκράτεια για να περιορίσουμε την ανασφάλεια που μας ταλαιπωρεί. Η ανασφάλεια είναι συναισθηματική και υλική. Περιορίζει την αντίληψη και την αποφασιστικότητα. Μας καθιστά όμως πιο μυστικοπαθείς και σε εγρήγορση.

Στις δύσκολες περιόδους, αν παραμείνουμε παρατηρητικοί, εγκρατείς και συνετοί, θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους επίλυσης προβλημάτων.

Νέες ευρηματικές αξιόλογες ιδέες προκύπτουν, μακρόπνοα σχέδια υποστηρίζονται. Η πρότερη γνώση μας βοηθά να σχεδιάσουμε με καινοτομίες το μέλλον.

Δύσκολη η διαδρομή της διετίας, και ακόμη η μάχη δεν έχει τελειώσει. Ωστόσο, η δράση φθάνει στην κορύφωση, όσο παραμένουμε σταθεροί και απαιτούμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Οι στόχοι θα πρέπει να εμπεριέχουν αξίες όπως: Ηθική, Γνώση, Διευρυμένη αντίληψη, Πίστη, Γενναιοδωρία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία.

Η δράση για να επιτύχουμε τους στόχους είναι απαιτητική και ταυτόχρονα γοητευτική. Ωστόσο, μπορεί να μας μεταστρέψει σε υλιστές και ιδιοτελείς, αν παραμένουμε στην κατώτερη δόνηση. Αν αναπτύξουμε αυτό που ζητά το ζώδιο του Τοξότη, την Ανώτερη δόνηση, τότε το έργο μας θα έχει απήχηση ως άξιο σεβασμό και θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας ταυτόχρονα.

Η μεταμορφωτική δράση θα φθάσει στο απόγειο μέσω ηθικών διαχρονικών αξιών και παραδόσεων και όχι με περίεργες και αμφίβολες επιλογές ή ασύνδετες ιδέες.

Το μήνυμα αυτής της σημαντικής έκλειψης που πρέπει να μας απασχολήσει για να ολοκληρώσουμε κύκλους, ως αποσυμβολισμός, σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο Ντέην Ρουνγτίαρ, είναι η ανάπτυξη της συνειδητότητας (και της υγιούς συνείδησης), οδηγώντας την αφηρημένη ιδέα, στην συγκεκριμένη σύλληψη. Από το γενικό προς το εξατομικευμένο. Φέρνει ευημερία, όταν έχουμε ποιοτική υπόσταση. Εξ άλλου, μία εικόνα που σχετίζεται με την συγκεκριμένη ζωδιακή μοίρα, είναι «ένας σημαιοφόρος που κρατά την σημαία με σήμα τον υπερήφανο Αετό»

Ας πετάξουμε ψηλά λοιπόν, με έμπνευση, αξίες, ιδανικά και αισιοδοξία!

Έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη και Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, κλείνει ένας κύκλος ευκαιριών, που τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του 2021, οι αρμόδιοι δεν εκμεταλλεύτηκαν υπέρ των πολιτών.

Η έκλειψη σε σύνοδο με τον Ερμή, δίνει ευχέρεια σε ξένες δυνάμεις «συμμαχικές» (συχνά την «πληγή» του τόπου μας) και ταυτόχρονα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να χειριστούν άνετα αποφάσεις σε ζητήματα του κράτους.

Θα ήταν ευχής έργον να κλείσει ο κύκλος κάποιων προβλημάτων. Θεωρώ πως άνθρωποι με αξίες, θα μπορούσαν να δώσουν το έναυσμα. Όπως και άνθρωποι της Δικαιοσύνης.

Επειδή κλείνει ο κύκλος το μήνυμα είναι σαφές!

Η συμπόρευση ως τώρα, μεταξύ αντιπολιτευτικών και κυβερνητικών σχηματισμών, δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Σύντομα θα κριθεί από τον Κρόνο στο άμεσο διάστημα, μία στρατηγική. Οι εξουσία ή οι κρατούντες, θα μπορούσαν να είναι ακριβοδίκαιοι, αλλά το θέμα είναι πως μπορούν να είναι και ανάλγητοι, καθώς στηρίζονται από αντιπολιτευτικές δυνάμεις και ξένες παροτρύνσεις. Θα δούμε μέσα στην επόμενη διετία, το «αποτέλεσμα».

Ας ευχηθούμε να μην πούμε τότε «στερνή μου γνώση…».

Υπάρχει ανησυχία, ή δόλος, ή αβεβαιότητα, ή πλάνη, στους φίλους της χώρας και στο Κοινοβούλιο. Το κλίμα αυτό λογικά θα ξεπεραστεί τους επόμενους μήνες. Αλλά θα είναι έντονο ως τις επόμενες εκλείψεις, της Άνοιξης.

Υπάρχει δυνατότητα, να διδάξει η ιστορία κάποιους ανθρώπους με κύρος. Ας ευχηθούμε να συμβεί προς όφελός μας. Αν όμως η στρατηγική είναι για να διατηρηθεί η δύναμη και η εξουσία, τότε τα πράγματα δεν είναι θετικά για μας.

Πριν τα φετινά Χριστούγεννα και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, ήδη θα έχουμε τα προμηνύματα για τη συνέχεις.

Στην ουσία, οι αρμόδιοι, αν έχουν αντιληφθεί τις ευκαιρίες και αυτό που θα έπρεπε να αναπτυχθεί στον τόπο, και κρίνουν πως δεν το έπραξαν, θα πρέπει να επανορθώσουν. Αν θεωρούν πως είχαν ευκαιρίες και τις αδράξανε, τότε θα πρέπει να κριθεί αν υπήρξαν υπερβολικοί και πλεονέκτες.

Κριός

Είναι η κατάλληλη στιγμή να επιλυθεί ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με ιδέες, αντιλήψεις και συμφωνίες. Λίγο πριν να εξελίξετε την σκέψη προς ανώτερες φιλοσοφικές ιδέες, θα πρέπει να αντιληφθείτε τις απλές και πρώτες πληροφορίες και να τις επεξεργαστείτε εσωτερικά. Οι σχέσεις με συγγενείς είναι μέρος της απελευθέρωσης από εμπόδια που καθυστερούν την διαδρομή σας. Οι σχέσεις αυτές, στην περίπτωση που δεν είναι θετικές, θα περάσουν κρίση και οι μετακινήσεις σας θα έχουν καθυστερήσεις ή εμπόδια.

Δίχως να έχετε την ανάγκη να περιοριστείτε, θα σας φανεί αρκετά απλό να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να αναζητήσετε απαντήσεις μέσα από ένα νέο τρόπο σκέψης. Προσοχή όμως στις επιρροές που παίρνετε μέσα από μία σχέση. Παλιές ιδέες πρέπει να εκλείψουν και συνήθειες του χθες, ας κλείσουν τον κύκλο τους.. Όσοι έχετε σχέση με έγγραφα ή σπουδές, ας είστε συγκεντρωμένοι στο έργο σας.

Ταύρος

Η εικόνα της ιδιοκτησίας βάλλεται και αυτό σας φέρνει ανασφάλεια και ανησυχία. Η ανταλλαγή σε υλικό επίπεδο είναι μέρος της ανάγκης σας και μπορεί να γίνει η πυξίδα των αλλαγών, κλείνοντας λογαριασμούς σας. Η ιδιοκτησία, η κατοχή υλικών αγαθών που είναι απαραίτητη για να είστε ασφαλείς, είναι μέρος των προσωπικών σας εσωτερικών ανατροπών. Η σκέψη εστιάζεται λοιπόν σε νέες μορφές εξασφάλισης και αξιών.

Νέες συνειδητοποιήσεις αδυναμιών και παθών, σας βοηθούν στην ενδοσκόπηση και κατανόηση του ψυχισμού. Ας δεχθείτε ως ιδιαίτερα σημαντική αυτή την περίοδο, καθώς σηματοδοτεί μία νέα αρχή για σας. Η ενασχόληση με το μυστήριο της ζωής και του θανάτου, θα σας έλκει και ίσως πρέπει να μάθετε να εμβαθύνετε στα θέματα της ψυχής ή των εσωτερικών τραυμάτων σας. Αποφύγετε να επενδύσετε, αλλά ελέγχετε τα αποταμιεύματά σας.

Δίδυμοι

Εκλείπει το χθες και η προσωπική σας έκφραση πρέπει να δομηθεί με άλλο τρόπο. Η ταυτοποίηση του «εγώ» σας φέρνει προ των ευθυνών σας και αντανακλάται στις σχέσεις σας. Μόνο εσείς μπορείτε να διαμορφώσετε την νέα σας προσωπική έκφραση. Μόνο εσείς κάνετε την αλλαγή και δηλώνετε την νέα σας προβολή. Προσοχή στην υγεία σας και στις νευρικές σας αντιδράσεις.

Τον τρόπο για να απαλλαγείτε από τις ιδέες που σας εξυπηρετούν για να ξεφεύγετε από τις υποχρεώσεις των σχέσεων, θα βοηθήσει να ανακαλύψετε η συγκεκριμένη έκλειψη. Επομένως, αν και θα έχετε μία βελτίωση και εξισορρόπηση, περνάτε από κρίση τις προσωπικές σχέσεις. Σας ενδιαφέρει να κάνετε νέου τύπου συνεργασίες ή να λύσετε μία σχέση που ήδη δεν σας εκφράζει και δεν έχετε καλή επικοινωνία. Συμβόλαια και αντιπαραθέσεις με νομική διαδικασία, ας αποφεύγονται, εκτός κι αν πρόκειται για λύση τους. Λόγια που θα ειπωθούν σας εκφράζουν άμεσα.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;