Εμβολιασμός: Mέχρι τις 20 Δεκεμβρίου η απόφαση για τα παιδιά 5-11 ετών
Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχει αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με την έναρξη του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχει αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με την έναρξη του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών στη χώρα μας, όπως αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό.

Αναφερόμενη στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στις 25/11, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, σημείωσε πως η επιτροπή μελετά όλα τα δεδομένα και θα γνωμοδοτήσει αναλόγως για το εμβόλιο και στη χώρα μας. Όπως επισημάνθηκε στη συνέχεια από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, η πρώτη παραλαβή του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά στη χώρα μας θα είναι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, το νωρίτερο, με την κυρία Θεοδωρίδου να διευκρινίζει ότι μέχρι τότε θα έχει γνωμοδοτήσει σχετικά και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

«Από την επικοινωνία μας με τη Pfizer ξέρουμε ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι νωρίτερα στη χώρα μας πριν από τις 20 Δεκεμβρίου. Άρα η πρώτη παραλαβή θα είναι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, το νωρίτερο. Δεν ξέρουμε ακριβώς την ημερομηνία», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Μέχρι να έρθουν τα εμβόλια θα έχουμε συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία, αυτά που θέλουμε για να τεκμηριώσουμε την απόφασή μας σχετικά με τον εμβολιασμό», συμπλήρωσε αμέσως μετά η Μαρία Θεοδωρίδου.

Το εμβόλιο και στη χώρα μας χρησιμοποιείται σε παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών, σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου και διευκρίνισε ότι η διαφορά είναι πως θα χορηγείται σε μικρότερη δόση στις μικρότερες ηλικίες, δηλαδή 10mgr, έναντι 30 mgr που είναι για τους ενήλικες.

Όπως είπε οι μελέτες έδειξαν ότι η παραγωγή αντισωμάτων ήταν συγκρίσιμη στις δύο περιπτώσεις.

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους από τη λοίμωξη μετά την έκθεση, είπε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φτάνει το 90,7% για την πρόληψη συμπτωματικής λοίμωξης.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ήπιες και συνήθεις και αυτό συνετέλεσε σημαντικά, ο ΕΜΑ να εγκρίνει το εμβόλιο, σταθμίζοντας ότι τα οφέλη υπερτερούν των σπάνιων και ήπιων ανεπιθύμητων ενεργειών.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το εμβόλιο θα έρθει και στη χώρα μας, σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά όλα τα δεδομένα της βιβλιογραφίας και τα επιδημιολογικά στοιχεία, κυρίως νοσηρότητας, της χώρας μας, και με συμπλήρωση και των δεδομένων που αναμένονται από χώρες που ήδη έχουν προηγηθεί στην εφαρμογή του εμβολίου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Ισραήλ, η Επιτροπή θα γνωμοδοτήσει αναλόγως για το εμβόλιο και στη χώρα μας».

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1