Κορωνοϊός: Πρόβλεψη για πάνω από 8.000 κρούσματα σήμερα
Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού (09/11) να ξεπεράσουν τα 8.000, ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαίδης.

«Είναι πολύ πιθανό σήμερα να έχουμε αυτό το νούμερο», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο καθηγητής εκτίμησε ότι αυτό το πανδημικό κύμα που διανύουμε θα καμφθεί μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής αυτή την εβδομάδα έδειξαν αύξηση της τάξης του 61%.

«Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες», πρόσθεσε.

Βάσει των μετρήσεων εκτιμάται ότι η αύξηση του ιικού φορτίου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 8 με 10 ημέρες στην Αττική και μέσα στο επόμενο 15ήμερο σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλία με πρωταγωνιστές τη Μαγνησία και τη Λάρισα, στα Ιωάννινα αλλά και στην Πελοπόννησο όπου έχουν θέμα πρώτα η Λακωνία και η Αρκαδία και ακολουθούν η Μεσσηνία και η Αχαΐα.

Μιλώντας για την εικόνα της πανδημίας στην Αττική, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως στην περιοχή της πρωτεύουσας την τελευταία εβδομάδα έχει καταγραφεί μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα που φτάνει στο 60%-65%, κάτι που σημαίνει, όπως είπε, πως το ερχόμενο 5ήμερο στην Αττική μπορούν να καταγραφούν περισσότερα από 1550 κρούσματα την ημέρα.

Εξηγώντας γιατί συμβαίνει αυτό, είπε πως η αναλογία στα νοσοκομεία μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων είναι 4 προς 1 και η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι περίπου στο 89%. Οπότε, είπε, το επόμενο 15ήμερο, είναι κρίσιμο.

Προβλέποντας για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί λέγοντας πως ίσως δούμε τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 9.000 ή ακόμα και τα 10.000.

Σημειώνουμε ότι το νέο αρνητικό ρεκόρ των ημερήσιων μολύνσεων που ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με 7.335 νέες διαγνώσεις κορωνοϊού, ενέτεινε ακόμη περισσότερο την αγωνία των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών, καθώς όπως είναι αναμενόμενο θα προκαλέσει ισχυρό κύμα ασθενών με σοβαρή λοίμωξη που θα κατευθυνθεί προς τα νοσοκομεία.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;