Κάρτα μαθητή - Edupass: Με τη σχολική κάρτα οι μαθητές σε λιανεμπόριο και εστίαση
Μετά τις αντιδράσεις για τα επιπλέον test των ανηλίκων για την εισαγωγή τους στην εστίαση και το λιανεμπόριο, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει λύση δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εισέρχονται μέσω της μαθητικής κάρτας- Edupass.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργο Γεωργαντά, αλλάζουν τα δεδομένα για την είσοδο των μαθητών σε εστίαση και λιανεμπόριο, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη σχολική τους κάρτα μέσω του Edupass.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε για τα εξτρά τεστ των ανηλίκων για την είσοδό τους σε εστίαση και λιανεμπόριο, εφόσον έχουν ήδη υποβληθεί σε self test για το σχολείο, φαίνεται πως η κυβέρνηση θέλησε να δώσει άμεση λύση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «υπάρχει προσανατολισμός ώστε η σχολική κάρτα που έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές, όταν κάνουν self test και το δηλώνουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, να ισχύει και σε άλλες δραστηριότητες όπως στην είσοδο σε εμπορικά καταστήματα ή στην εστίαση».

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι για να μπουν οι μαθητές σε εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα, χρειάζεται να επιδείξουν self test 24ωρου. Στο εξής θα μπορούν να χρησιμοποιούν, για το ίδιο διάστημα και την σχολική κάρτα.

Σχολική κάρτα: Η διαδικασία έκδοσης

H πλατφόρμα edupass.gov.gr και για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκεται πλέον σε λειτουργία. Όσοι φοιτούν στα δημόσια σχολεία δηλώνουν τα self test ή οποιονδήποτε άλλο τύπο τεστ, μπαίνουν στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ώστε να εκδοθεί η σχολική κάρτα.

Οι γονείς εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και αφού κάνουν σύνδεση είτε με τους κωδικούς taxis είτε μέσω κάποιου τραπεζικού συστήματος, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια δηλώνουν τα στοιχεία του μαθητή, επιλέγοντας το σχολείο και στη συνέχεια δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test.

Τα αποτελέσματα που δηλώνονται στο σύστημα κοινοποιούνται αυτομάτως στο σχολείο που φοιτά ο μαθητής.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν οι γονείς.

1. Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν δήλωση edupass;

  • Οι μαθητές/τριες δημοσίων σχολικών μονάδων (υποβάλλεται από γονέα/κηδεμόνα)
  • Το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)
  • Κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

31-05-2024

Γαλάτσι

1.100

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1