Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα (11-17/11)
Κινηματογράφος: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες (11-17/11)

Ακόμη μία κινηματογραφική εβδομάδα είναι καθ’ οδόν και αναμένεται αρκετά ιδιαίτερη. Αυτή την εβδομάδα κάνει πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη η απόπειρα του Νικόλα Δημητρόπουλου να σκηνοθετήσει την Σφαγή των Καλαβρύτων. Επιπλέον, στις ελληνικές αίθουσες έρχεται και η ταινία Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας, η οποία έκανε ένα δυναμικό πέρασμα από το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Επιπλέον, στις αίθουσες θα δούμε και το αναμενόμενο θρίλερ Antlers, καθώς και το sequel της παιδικής ταινίας Αρχηγός από κούνια, που λάτρεψαν οι μικροί μας φίλοι.

1. Καλάβρυτα 1943

Υπόθεση: Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

2. Antlers

Υπόθεση: Στην ταινία Antlers, η δασκάλα της μικρής και απομονωμένης πόλης του Όρεγκον (Keri Russell) και ο αδελφός της (Jesse Plemons), ο τοπικός σερίφης, ανακάλυψαν ότι ένας νεαρός μαθητής (Jeremy T. Thomas) κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό με τρομακτικές συνέπειες.

3. Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας

Υπόθεση:  Ένα απρόβλεπτο ερωτικό τρίγωνο, μια εκδικητική χειρονομία αποπλάνησης που θα έχει αναπάντεχη κατάληξη και η συνάντηση δύο παλιών συμμαθητριών, που θα οδηγήσει σε ένα λυτρωτκό παιχνίδι ρόλων. Ο πιο πολυσυζητημένος Ιάπωνας σκηνοθέτης των τελευταίων ετών επιβεβαιώνει τη φήμη του με ένα σαγηνευτικό τρίπτυχο ιστοριών για τις δαιμόνιες συμπτώσεις και τις αθέατες επιθυμίες που καθορίζουν υπογείως τις ανθρώπινες ζωές.

Η ταινία απέσπασε την Αργυρή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου 2021.

4. Εξόριστος

Υπόθεση: Ένας χημικός μηχανικός με καταγωγή από το Κόσσοβο, Γερμανίδα σύζυγο και τρία παιδιά, έχει καταφέρει να ζει σε ένα καλό σπίτι και να κρατά μια αξιοσέβαστη δουλειά. Ωστόσο, οι συνάδελφοί του ανεξήγητα αρχίζουν να τον αποφεύγουν, ενώ ταυτόχρονα κάποιος αφήνει νεκρά ποντίκια στην είσοδο του σπιτιού του. Τα παράξενα φαινόμενα όλο και αυξάνονται, κάνοντας τον άντρα να πιστεύει πως υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από αυτά. Είναι όμως έτσι ή απλά ο ίδιος γίνεται αδικαιολόγητα παρανοϊκός;

5. Εργοστάσιο

Υπόθεση: Ένα σκοτεινό, δραματικό θρίλερ για τον ανορθόδοξο αγώνα των εργατών μια ς χαλυβουργίας στη Ρωσία να μη χάσουν τα δεδουλευμένα τους όταν κλείνει η επιχείρηση .

6. Αρχηγός από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση

Υπόθεση:  Τα ανήλικα πρακτοριλίκια συνεχίζονται. Τα αδέρφια Τέμπλετον έχουν ενηλικιωθεί και δυστυχώς απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Όμως ένας νέο αρχηγός από κούνια, με δυναμική προσέγγιση και αποφασιστικό ύφος θα τους ενώσει ξανά και θα φέρει έμπνευση για μια νέα… οικογενειακή υπόθεση που δεν θα έχει προηγούμενο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;