Κορωνοϊός: Έκκληση Θεοδωρίδου για εμβολιασμό των εγκύων και υπέρ της τρίτης δόσης
Έκκληση στις εγκύους και στις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία να εμβολιαστούν απηύθυνε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Υπέρ της τρίτης αναμνηστικής δόσης. Δείτε όσα είπε (vid).

Έκκληση στις εγκύους και στις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία να εμβολιαστούν απηύθυνε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19, τονίζοντας πως «τα εμβόλια είναι ανοσογόνα και ασφαλή».

«Το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους συζητείται καθημερινά και οι προσπάθειες να πειστούν είναι συνεχείς», σημείωσε στην αρχή της ενημέρωσης η κ. Θεοδωρίδου και εξέφρασε την ελπίδα ο φόβος να βοηθήσει, ώστε να πειστούν.

«Μεταξύ των ανεμβολίαστων περιλαμβάνονται μεγάλος αριθμός εγκύων και γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία. Λόγω ελλιπούς πληροφόρησης εκθέτουν τον εαυτό τους και του εμβρύου σε κίνδυνο» ανέφερε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού συστήνονται σε εγκύους, θηλάζουσες και γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν, τονίζοντας ότι δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα.

«Οι έγκυες γυναίκες καθ’όλη τη διάρκεια της κύησης, όπως και 42 ημέρες μετά τον τοκετό πρέπει να θεωρούνται ότι κινδυνεύουν όπως τα άτομα με τα υποκείμενα νοσήματα», υπογράμμισε στη συνέχεια ανέφερε πως οι έγκυες με Covid έχουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό αλλά και άλλες επιπλοκές.

«Τα εμβόλια είναι ανοσογόνα, ασφαλή ακόμα και για εμβολιασμό στο πρώτο τρίμηνο. Η ενημέρωση της εγκύου από τον γυναικολόγο που εμπιστεύεται πρέπει να είναι σαφής», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την τρίτη δόση

Αναφορικά με την τρίτη δόση, η κ. Θεοδωρίδου υπενθύμισε πως την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για την χορήγηση της αναμνηστικής, τρίτης δόσης και σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα η χημική ανοσία μειώνεται μετά την πάροδο έξι μηνών. Η εμφάνιση των μεταλλάξεων συμβάλει στη μείωση της ανοσίας, αλλά παραμένει η προστασία από τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο, όπως ανέφερε.

Η πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ακόμα πως με την εφαρμογή του εμβολιασμού υπολογίζεται ότι έχουν αποτραπεί 8.500 θάνατοι. Τα επιδημιολογικα δεδομένα της αυξημένης διασποράς υπαγόρευσαν την επέκταση του εμβολιασμού σε ηλικίες άνω των 18, πρόσθεσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στους πολλούς εμβολιασμένους πολίτες οι οποίοι αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους γιατί θεωρούν ότι έχουν επαρκή αντισώματα. Από την επιστημονική κοινότητα υπήρχε ομοφωνία ότι τα τεστ αντισωμάτων δεν σχεδιάστηκαν για να αξιολογούν την ανοσία, εξήγησε και πρόσθεσε ότι τα τεστ αντισωμάτων αρκετές φορές είναι παραπλανητικά. Παράλληλα, τόνισε πως λόγω της μείωσης των αντισωμάτων συστήνεται η τρίτη δόση.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;