Υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ: Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ; [Poll]
Στην τελική ευθεία οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής - Οι έξι υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ έχουν πάρει θέση μάχης και η ημερομηνία της κάλπης πλησιάζει! - Το πρώτο μεγάλο online poll έρχεται για να πάρουμε μία πρώτη γεύση.

Η πρόταση για τα πρώτα debates έχει ήδη αρχίσει να συζητιέται τις τελευταίες ημέρες, τη στιγμή που οι έξι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ μαζί με τα επιτελεία τους συνεχίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα με την πρώτη κρίσιμη ημερομηνία να “δείχνει” προς τις 5 Δεκέμβρη 2021.

Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης δηλώνουν έτοιμοι για την εσωκομματική μάχη.

Υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ: Απαντήστε στο poll του neolaia.gr!

Εσείς, ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ;

Πάρτε μέρος στο 1ο online poll παρακάτω.

Κανονικά οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ στις 5 και 12 Δεκεμβρίου

Σημειώνουμε ότι η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) που συνεδρίασε στις 29 Οκτωβρίου, επιβεβαίωσε ότι οι κάλπες θα στηθούν κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί.

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι η επιτροπή συνεδρίασε με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων: “Ομόφωνα επιβεβαίωσε οτι οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, θα διεξαχθούν την 5η και την 12η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την από 3/10/2021 απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.”

Υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ: Τι προτείνουν οι έξι υποψήφιοι για τα debate

Επιστολή Λοβέρδου

Συνεννόηση όλων των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να συμμετέχουν σε κοινές τηλεοπτικές συζητήσεις στο Α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών και σε δύο μεταξύ εκείνων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία στο Β’ γύρο, πρότεινε ο Ανδρέας Λοβέρδος με επιστολή του στην αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος στην επιστολή του αναφέρει ότι όλοι έχουν συναίσθηση ότι οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου αποτελούν ορόσημο για την παράταξη.

Ο ίδιος επεσήμανε: «Με την επίγνωση αυτή και με δεδομένη την πεποίθηση όλων μας ότι πρώτο ζητούμενο αποτελεί η μεγιστοποίηση της συμμετοχής των συμπολιτών μας, θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση όλων των υποψηφίων σε συνεργασία με την ΕΔΕΚΑΠ για τις κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις μας (τα επονομαζόμενα debates)». 

Υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ: Ο Γερουλάνος προτείνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Την ανάγκη για τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για όλους, για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, μπροστά στην έξαρση της επιδημίας της covid-19, υπογράμμισε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στις αρχές του μήνα, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ιωαννίνων και στο Radio 7 της Άρτας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι, «Το έχω προτείνει ήδη για τον απόδημο Ελληνισμό, αλλά πιστεύω με τα πράγματα που βλέπουμε με την πανδημία αυτόν τον καιρό, θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να διευρύνουμε αυτό το εργαλείο. Είναι σημαντικό σε μία εποχή που η Κυβέρνηση μοιάζει να έχει χάσει τη μπάλα με την υγειονομική κρίση, να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο για τη δημοκρατία ώστε να έχουμε υψηλή συμμετοχή και ισχυρή νομιμοποίηση του αποτελέσματος».

Υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ: Τρία debate ζητά ο Ανδρουλάκης

Επιστολή στα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ απέστειλε ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας -μεταξύ άλλων- τη διεξαγωγή τριών debate ενόψει της εκλογικής διαδικασίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Στην επιστολή αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, ώστε η διαδικασία αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα μας, καθώς και ένα πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

«Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες την ευκαιρία να ακούσουν όλους τους υποψηφίους και να αξιολογήσουν το πρόγραμμα και τις προτάσεις τους για την προοπτική του Κινήματός μας, τον ρόλο της Δημοκρατικής Παράταξης για τη χώρα και τη βελτίωση της καθημερινότητας του ελληνικού λαού. Για τον λόγο αυτό, επανέρχομαι στην πρότασή μου να διεξαχθούν δύο τηλεοπτικές τηλεμαχίες (debate) πριν από τον πρώτο γύρο με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων και επιπλέον μία μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων πριν από τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε η συζήτηση αυτή να γίνει με θεσμικό τρόπο, διασφαλίζοντας την ισότιμη παρουσία όλων μας».

Επιπλέον, στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι «το θετικό προηγούμενο των εσωκομματικών εκλογών του 2017, οπότε είχαν διοργανωθεί και πάλι δύο debate με τη συμμετοχή και των 10 υποψηφίων, αλλά και ένα ακόμη πριν από τον δεύτερο γύρο, το οποίο τελικά ακυρώθηκε λόγω του πένθους για τους συμπολίτες μας που έχασαν τις ζωές τους στις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική».

«Καθώς βρισκόμαστε μόλις πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές, πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες άμεσα, ώστε να διασφαλιστεί η πραγματοποίησή τους, χωρίς να διαταραχθεί η προεκλογική εκστρατεία κανενός εκ των υποψηφίων», σημειώνει στο τέλος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επιστολή Ανδρουλάκη στην ΚΟ: “Να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων”

Τα βασικά σημεία της επιστολής Ανδρουλάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής:

«Με αφορμή τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έπειτα από τον αδόκητο θάνατο της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, θεωρώ αυτονόητη τη δέσμευση όλων μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ακολουθώντας τον δρόμο της ενότητας, των θεσμικών διαδικασιών και, εν τέλει, της κοινής λογικής».

«Στο βραχύ χρονικό διάστημα έως τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, τυχόν αχρείαστες αντιπαραθέσεις επί διαδικαστικών ζητημάτων θα εκπέμψουν ένα απωθητικό μήνυμα εσωστρέφειας στους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που ζητούμε από αυτούς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου. Ο βασικός μας στόχος δεν είναι άλλος από το να μετατρέψουμε τις εσωκομματικές εκλογές σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλης της κοινωνίας και θα επαναφέρει την ουσιαστική πολιτική, όχι τη μικροπολιτική, στο προσκήνιο».

«Σε μια περίοδο, κατά την οποία η ΝΔ αποτυγχάνει, ρίχνει λευκή πετσέτα στη μάχη της πανδημίας, οδηγεί τη χώρα ξανά σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα χαμηλής αξιοπιστίας χωρίς ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο, αποτελεί χρέος μας να στρέψουμε όλες τις δυνάμεις μας στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και ιδίως των ασθενέστερων στρωμάτων. Αυτό έπραττε διαχρονικά η Παράταξή μας, αυτό είναι το μείζον και σήμερα».

«Αναφορικά με τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας και εκπροσώπησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων έως την οριστική ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματός μας, αυτό το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί με βάση τις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής, όπως διατυπώνονται ξεκάθαρα στο άρθρο 17 περί «εκπροσώπησης-αναπλήρωσης-περιορισμών» των Κοινοβουλευτικών Ομάδων».

«Είμαι βέβαιος ότι, σε αυτή την κρίσιμη για το Κίνημά μας συγκυρία, θα υπερισχύσει υψηλό αίσθημα ευθύνης». 

Υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ: “Ναι” σε debate από Παπανδρέου 

“Ναι” στη διεξαγωγή debate λέει και ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με συνεργάτες του να υπενθυμίζουν τις θέσεις που έχει διατυπώσει στο παρελθόν υπέρ του διευρυμένου διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Υπέρ της πραγματοποίησης τηλεοπτικών συζητήσεων τάσσεται και ο Χάρης Καστανίδης, ενώ και ο Παύλος Χρηστίδης έχει δηλώσει ότι όσα περισσότερα debate γίνουν τόσο το καλύτερο.

Προς το παρόν πάντως, δεν έχουν στείλει επιστολές στην ΕΔΕΚΑΠ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

16-01-2024

Χαλκιδα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 2