Κεραμέως: Σε περιοχές με πιο χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, τα κρούσματα σε μαθητές είναι περισσότερα
Νίκη Κεραμέως: Όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της.

Σήμερα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και στην κατάσταση των σχολείων σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε τα σχολεία καθρέφτη της κοινωνίας, ενώ παράλληλα θέλησε να τονίσει ότι σε περιοχές όπου είναι πιο χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό, τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές είναι περισσότερα.

Στον αντίποδα, όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, καταγράφονται λιγότερα κρούσματα και στα σχολεία.

Ακόμη, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι από τα 14.000 σχολεία είναι κλειστά ορισμένα τμήματα σε μόλις επτά. Μάλιστα, η ίδια θέλησε να επιμείνει στη σημασία των self tests, ενώ αναφερόμενη στο εμβόλιο, απηύθυνε εκ νέου έκκληση προκειμένου να αξιοποιηθεί «το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης».

Όσον αφορά την αξιολόγηση, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία.

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε τα εξής:

«Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται».

Μάλιστα, η ίδια μίλησε για αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου λέγοντας:

«Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία».

Έπειτα, συνέχισε λέγοντας:

«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση. Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων». 

Τέλος, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκε φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αναφέροντας ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;