Οκτώβριος στο Viasat History: Βαδίζουμε το συναρπαστικό δρόμο του μεταξιού σε μια εντυπωσιακή σειρά ντοκιμαντέρ
Όλες οι σειρές-ντοκιμαντέρ που έρχονται τον Οκτώβριο στο Viasat History.

Τον Οκτώβριο στο Viasat History θα ζήσουμε μία γοητευτική περιπλάνηση στο δρόμο του μεταξιού. Η ομότιτλη σειρά-ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 20:55. Σε αυτή την εξαιρετική σειρά, ο Δρ. Σαμ Ουίλις ερευνά πώς δημιουργήθηκαν οι περιουσίες της Δύσης από την Ανατολή, αρχής γενομένης με την ιστορία του Κινέζου αυτοκράτορα που στην απόγνωσή του να προστατέψει τα εδάφη του από τους εχθρούς ξεπερνώντας τα σύνορα του κράτους διάβηκε το κατώφλι του αγνώστου για έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες αλλαγής του παιχνιδιού στην ανθρώπινη ιστορία – τα άλογα. Για χάρη αυτών των θρυλικών ζώων, ο αυτοκράτορας ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο του: το μετάξι.

Ο Οκτώβριος είναι επίσης ο «Μήνας των Φόνων». Μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, μαθαίνουμε για τους φόνους που διαπράχθηκαν στο πέρασμα του χρόνου ανά την υφήλιο. Δεν έχει σημασία αν επικρατούσε ευημερία στη συγκεκριμένη περίοδο ή αν ο καιρός ήταν καλός, ποτέ δεν υπήρξε τόπος που να μη φέρει σημάδια φόνων, και εμείς προσπαθούμε να εξιχνιάσουμε μερικούς από τους πλέον αποτρόπαιους, ανατριχιαστικούς και αναμφίβολα φρικτούς φόνους που διαπράχθηκαν ποτέ από τους πιο βάναυσους και ποταπούς ανθρώπους που γνώρισε ο κόσμος.

Ακολουθούν όλες οι σειρές-ντοκιμαντέρ που έρχονται τον Οκτώβριο στο Viasat History:

Ο δρόμος του μεταξιού

Πρεμιέρα Κυριακή 17 Οκτωβρίου, 20:55

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: The Silk Road
Έτος: 2015

Καλύπτοντας 5.000 μίλια, διασχίζοντας δεκατρείς χώρες και διατρέχοντας ένα από τα συγκλονιστικότερα τοπία του πλανήτη, αυτή είναι η εντυπωσιακή ιστορία της διαδρομής που ακολούθησε το προσοδοφόρο εμπόριο και άλλαξε τον πολιτισμό για πάντα. Σε αυτή την εξαιρετική σειρά, ο Δρ Σαμ Ουίλις ερευνά πώς δημιουργήθηκαν οι περιουσίες της Δύσης από την Ανατολή, αρχής γενομένης με την ιστορία του Κινέζου αυτοκράτορα που στην απόγνωσή του να προστατέψει τα εδάφη του από τους εχθρούς ξεπερνώντας τα σύνορα του κράτους διάβηκε το κατώφλι του αγνώστου για έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες αλλαγής του παιχνιδιού στην ανθρώπινη ιστορία – τα άλογα. Για χάρη αυτών των θρυλικών ζώων, ο αυτοκράτορας ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο του: το μετάξι.

Αφιέρωμα: Μήνας φόνων

Κάθε Δευτέρα με Παρασκευή από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, 22:00

Ένας μήνας αφιερωμένος στους φόνους που διαπράχθηκαν στο πέρασμα του χρόνου ανά την υφήλιο. Δεν έχει σημασία αν επικρατούσε ευημερία στη συγκεκριμένη περίοδο ή αν ο καιρός ήταν καλός, ποτέ δεν υπήρξε τόπος που να μη φέρει σημάδια φόνων, και εμείς προσπαθούμε να εξιχνιάσουμε μερικούς από τους πλέον αποτρόπαιους, ανατριχιαστικούς και αναμφίβολα φρικτούς φόνους που διαπράχθηκαν ποτέ από τους πιο βάναυσους και ποταπούς ανθρώπους που γνώρισε ο κόσμος.

Τόπος εγκλήματος: Αρχαιότητα

Πρεμιέρα Δευτ-Παρ από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, 22:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 5 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Crime Scene: Antiquity
Έτος: 2020

Το έγκλημα άρχισε να υφίσταται ήδη από την αρχή του ανθρώπινου είδους. Η ιστορία του ανθρώπου έχει να αφηγηθεί υποθέσεις οργής και μίσους, απληστίας και μαρτυρίου, θανάτου και ολέθρου. Τίποτα δεν μας δίνει λεπτομερέστερη εικόνα μιας περασμένης εποχής από την έρευνα των φόνων και των αδικημάτων που διαπράχθηκαν σε αυτή, ωστόσο πολλά εγκλήματα παραμένουν μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστα, ενώ ούτε οι δράστες έχουν συλληφθεί ούτε αποδεικτικά στοιχεία έχουν παρουσιαστεί εναντίον τους.

Κάτι που σε παλαιότερες εποχές ήταν αδύνατο, σήμερα είναι εφικτό: επιστημονικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να διαλευκάνουν εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια. Σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ, αναλυτές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ειδικοί στα όπλα, γενετιστές και ιστορικοί αξιοποιούν σύγχρονες εγκληματολογικές μεθόδους καθώς και πειραματική αρχαιολογία με σκοπό να εντοπίσουν τους εγκληματίες. Οι επιτυχίες τους διαδέχονται η μία την άλλη ρίχνοντας φως στο σκοτάδι ιστορικών εγκληματικών υποθέσεων.

Φόνος στον σιδηρόδρομο

Πρεμιέρα Δευτ-Παρ από Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, 22:00

Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Murder on the Railway
Έτος: 2020

Οι σιδηρόδρομοι μεταμόρφωσαν τη Βρετανία. Οι σιδηροδρομικές γραμμές επεκτάθηκαν από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη.

Μεταμόρφωσαν για πάντα τον τρόπο ζωής μας, ωστόσο υπάρχει και η ζοφερή πλευρά στην έλευση των σιδηροδρόμων καθώς η εν λόγω τεχνολογική επανάσταση πρόσφερε νέες ευκαιρίες για να διαπραχθούν μερικά από τα παλαιότερα εγκλήματα. Στη σειρά ερευνούμε τους πιο διαβόητους φόνους που διαπράχθηκαν στους βρετανικούς σιδηροδρόμους.

Ο Νίκολας Ντέι μας μυεί στον κόσμο του δολοφόνου ενώ παράλληλα μελετούμε πώς το αστυνομικό δαιμόνιο και η εγκληματολογική επιστήμη στα πρώτα στάδιά της συνέβαλαν στο να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης. Ιστορίες δολοφόνων, των αστυνομικών που τους καταδίωξαν, και των θυμάτων που απέμειναν, έρχονται στο φως από τα αρχεία της Σκότλαντ Γιαρντ και της Αστυνομίας των Σιδηροδρόμων – αυτή είναι η ιστορία του αίματος στις ράγες της Βρετανίας.

Νυρεμβέργη – η δίκη των ναζί

Σάββατο 2 Οκτωβρίου, 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 90 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Nuremberg – Nazis on Trial
Έτος: 2020

Πριν από 75 χρόνια ξεκίνησε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας η σημαντικότερη δίκη για ανθρωποκτονία στην ιστορία. Είκοσι ένας ηγέτες των ναζί εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία ότι διέπραξαν εγκλήματα που προκάλεσαν τον θάνατο εκατομμυρίων αθώων στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Αυτό το τολμηρό, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ αφηγείται τη δραματική ιστορία της Δίκης της Νυρεμβέργης.

Πρόκειται για μια παραγωγή εξαντλητικής έρευνας για την οποία χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από χίλια βίντεο αρχειακού υλικού και πρόσφατα ψηφιοποιημένα βίντεο μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου, και η οποία συνιστά μια πραγματικά κινηματογραφική, εκτενή και εντυπωσιακή καταγραφή της σημαντικότερης δίκης στην ιστορία, ενός γεγονότος που όχι μόνο σηματοδότησε τη γέννηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαμόρφωσε το διεθνές δίκαιο για πάντα, αλλά που λειτουργεί μεταξύ άλλων και ως θλιβερή ανάμνηση των φρικτών συνεπειών της καταδυνάστευσης, των διακρίσεων και του μίσους.

Ρωσία 1917: η αντίστροφη μέτρηση για την Επανάσταση

Σάββατο 23 Οκτωβρίου, 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Russia 1917: Countdown to Revolution
Έτος: 2017

Η Ρωσική Επανάσταση του 1917 αποτελεί ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα γεγονότα του 20ού αιώνα. Τρεις άνδρες -ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Στάλιν- αναδύθηκαν από την αφάνεια με σκοπό να διαμορφώσουν ένα εντελώς νέο πολιτικό σύστημα.

Μέσα σε διάστημα έξι μηνών μετέτρεψαν τη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου στο πρώτο κομουνιστικό κράτος. Το γεγονός αυτό ήταν θρίαμβος της δύναμης του λαού, ή ένα πολιτικό πραξικόπημα που οδήγησε στον αιματοβαμμένο ολοκληρωτισμό; Εκατό χρόνια μετά, η Επανάσταση εξακολουθεί να πυροδοτεί θυελλώδεις αντιπαραθέσεις. Το ντοκιμαντέρ είναι μια δραματοποιημένη αναπαράσταση των 245 ημερών που έφεραν αυτούς τους τρεις άνδρες στην ανώτατη εξουσία.

Καθώς ξετυλίγεται η ιστορία, μια ομάδα κορυφαίων συγγραφέων και ιστορικών, μεταξύ των οποίων Μάρτις Έιμις, Ορλάντο Φάιτζις, Έλεν Ράπαπορτ, Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρι και Τσάινα Μιέβιλ αναλύουν τα επιχειρήματά τους για τη σημασία της Ρωσικής Επανάστασης και ερευνούν πώς διαμόρφωσε τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;