ΕΚΠΑ: E-learning με τίτλο
ΕΚΠΑ: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο e-learning.

Εισαγωγή: Σκοπός του προγράμματος «Διαχείριση Σύγχρονων Κρίσεων από Κρατικούς Φορείς» είναι η εισαγωγή των εκπαιδευόμενων στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων (Crisis Management). Από τις μεταναστευτικές και προσφυγικές κρίσεις μέχρι τις υγειονομικές κρίσεις, με πρόσφατο παράδειγμα την πανδημία (COVID-19), τα κράτη μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών τους καλούνται να διαχειριστούν αυτές τις νέες, πολλές φορές πρωτόγνωρες, καταστάσεις.
Μέσα από τη μελέτη σχετικών φαινομένων (προσφυγικές και μεταναστευτικές κρίσεις, οικολογικές, υγειονομικές κρίσεις, ασύμμετρες απειλές), καθώς και των επιστημονικών και τεχνικών λύσεων που έχουν μελετηθεί και προταθεί, οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν αναλύουν την κρίση και να διαχειρίζονται καθημερινά προβλήματα που δημιουργούν οι κρίσεις της εποχής μας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με το περιβάλλον της κρίσης και στον τρόπο με τον οποίο θα συνεργασθούν, θα αναλύσουν το πρόβλημα, θα λάβουν την πρέπουσα κάθε φορά απόφαση και θα επιλύσουν μια προβληματική κατάσταση. Τέλος, η έννοια του επείγοντος και ο παράγοντας της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα των κρατικών υπηρεσιών αποτελούν βασικές θεματικές του προγράμματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Περιφέρειες, Δήμοι), του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή), του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε όσους θέλουν να καταρτιστούν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα «Διαχείρισης Κρίσεων», όπως Εθελοντές -Εθελοντικές Οργανώσεις, Μ.Κ.Ο., κ.ά.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
15/10/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
25/10/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
3 Μήνες (65 ώρες)

Δίδακτρα (σε δόσεις): 330 €
Αριθμός δόσεων: 3
Ποσό δόσης: 110 €
Δίδακτρα (εφάπαξ): 310 €

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;