Νέα μέτρα: Τι ισχύει από Δευτέρα για τους κλειστούς χώρους
Όλες οι αλλαγές για ανεμβολίαστους από Δευτέρα σε κλειστούς χώρους εστίασης, διασκέδασης, γυμναστήρια, σινεμά - Αναλυτικός οδηγός

Όπως έχει γίνει γνωστό, από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, αυστηροποιείται το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους με την προϋπόθεση να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστους του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από Δευτέρα για τους κλειστούς χώρους

Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Σε θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να επιλέξουν αν θα λειτουργούν ως αμιγείς (με 100% χωρητικότητα) ή μεικτές.

Στα κλειστά γυμναστήρια επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους, εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Στους υπόλοιπους χώρους εργασίας ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει εάν οι εργαζόμενοί του έχουν εμβολιαστεί.

Σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τι ισχύει για ανεμβολίαστους εργαζόμενους, μαθητές & φοιτητές

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 31η ημέρα του Μαρτίου 2022, ισχύουν τα εξής:

-Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ

Όσον αφορά τους μαθητές, είναι υποχρεωτικά τα δύο self test (δωρεάν). Για τους φοιτητές θα ισχύει το εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα με οικονομική επιβάρυνση του φοιτητή.

-Από τις 13 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι και όχι οι ανεμβολίαστοι.

Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 13/09

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 4 
  
  
 1