Σεπτέμβριος στο Viasat History: Η
Γιατί καταρρέουν οι πολιτισμοί; Πώς γίνεται κάτι τόσο σπουδαίο να εξαφανιστεί;

Η δημιουργία της Ισπανίας


Πρεμιέρα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 20:55

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: The Making of Spain
Έτος: 2015

Σε αυτή την πλούσια, πληρέστατη και συναρπαστική σειρά που ολοκληρώνεται σε τρία επεισόδια ο Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρι ξεκινά ένα συγκλονιστικό ταξίδι με σκοπό να ξεκλειδώσει δύο χιλιάδες χρόνια ισπανικής ιστορίας. Στο πρώτο επεισόδιο, μελετά τα πρώτα χρόνια της χώρας, τότε που η Ιβηρία ήταν μια μικρή επαρχία της Καρχηδόνας, της πιο αγαπημένης ρωμαϊκής αποικίας, μέχρι την ένδοξη εποχή της ισλαμικής Ισπανίας και του Χαλιφάτου της Κόρδοβας.

Ο Σάιμον εξερευνά το Καντίζ, το Γιβραλτάρ και τη Σεβίλλη, και στη συνέχεια μεταβαίνει με ένα μικρό πλοίο στο ξεχασμένο νησί Σάντα Πέτρι το οποίο επισκέφθηκε ο Αννίβας τον 3ο αιώνα π.Χ.

Χίτλερ εναντίον Στάλιν

Πρεμιέρα Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στις 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 2 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Hitler vs Stalin
Έτος: 2021

Χίτλερ και Στάλιν: οι πιο αποτρόπαιοι δικτάτορες του 20ού αιώνα. Παρά το γεγονός ότι δεν συναντήθηκαν ποτέ, η συνενοχή και η συνεργασία τους αποδείχθηκαν καθοριστικό γεγονός της σύγχρονης ιστορίας – τι σκεφτόταν ο ένας για τον άλλο, και πώς επηρέασε ο ένας τον άλλο; Αυτό το ντοκιμαντέρ, που ολοκληρώνεται σε δύο επεισόδια, φωτίζει την πιο διαβόητη σχέση που αναπτύχθηκε τον 20ό αιώνα. Μετά το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο, ο Στάλιν και ο Χίτλερ κατάφεραν να συμβιβάσουν το απόλυτα ασυμβίβαστο.

Για τον σκοπό αυτό, έπρεπε να ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα μέσω εχέμυθων πρακτόρων, έθεταν στο περιθώριο όσους, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά, εναντιώνονταν στη συμφιλίωση, και ο καθένας τους αναρωτιόταν αν ο άλλος μπλόφαρε. Στο τέλος έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα: θα έβγαιναν απόλυτα κερδισμένοι μέσα από τη συμφωνία τους.

Συντέλεια της αρχαιότητας

Πρεμιέρα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 22:00 και στη συνέχεια Δευτ.-Παρ. την ίδια ώρα.

Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Ancient Apocalypse
Έτος: 2021

Κάθε ήπειρος έχει τα ερείπιά της, τοποθεσίες όπου μόνο οι πέτρες αφηγούνται την ιστορία των πολιτισμών που παρήκμασαν εκεί. Ωστόσο, όλα αυτά τα απομεινάρια θέτουν τα ίδια ερωτήματα – πώς γίνεται κάτι τόσο σπουδαίο να εξαφανιστεί, και γιατί καταρρέουν οι πολιτισμοί;

Η σειρά παρακολουθεί τους αρχαιολόγους που μελετούν ερείπια ανά την υφήλιο και αποκαλύπτουν τους λόγους για τους οποίους κατέρρευσαν μερικοί από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της ιστορίας. Κάποιες από τις ισχυρότερες φυσικές καταστροφές που έχουν σημειωθεί στον κόσμο προκάλεσαν τον όλεθρο αυτών των πολιτισμών – αυτό διδάσκει η ιστορία.

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με τη βοήθεια των ντρόουν – έρευνα στοιχείων

Πρεμιέρα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στις 00:00 και στη συνέχεια καθημερινά Δευτ.-Παρ. την ίδια ώρα.

Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: World War II By Drone – Scanning The Evidence
Έτος: 2020

Στη σειρά αυτή, ιστορικοί των πεδίων μάχης και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες χρησιμοποιούν την πιο εξελιγμένη τεχνολογία σε ντρόουν για να επανεξετάσουν μερικές από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Από τα βαθύτερα και σκοτεινότερα δάση της Πολωνίας μέχρι τα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου, ελάχιστες περιοχές της Ευρώπης και του κόσμου γλίτωσαν από τη βαρβαρότητα του Β΄ Παγκόσμιου. Καθένα τους φέρει μέχρι σήμερα τα σημάδια της τρομερής σύρραξης.

Είτε είναι κτίρια που καταστράφηκαν μετά από κάποια μάχη, εγκαταλελειμμένα χωριά ή αεροπλάνα και ναυάγια, έχουν όλα τους μεταμορφωθεί σε σπαραχτικά σύμβολα θάρρους και θυσίας, ενώ στις γενιές που ευτυχώς δεν έχουν ανάλογες εμπειρίες θυμίζουν τις προσπάθειες που έγιναν για να κερδίσει ο κόσμος την ελευθερία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;