Μετεγγραφές: Τι θα ισχύσει για τους πυρόπληκτους φοιτητές
Μετεγγραφές: Σε ΦΕΚ οι ρυθμίσεις για όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, δημοσιεύτηκαν σε σχετικό ΦΕΚ όλα τα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με στόχο τη στήριξη των πυρόπληκτων φοιτητών και φοιτητριών.

Οι πυρόπληκτοι φοιτητές και φοιτήτριες μπορούν να υποβάλουν αίτησή μετεγγραφής τους, εφόσον φοιτούν και δεν έχουν υπερβεί τα υποχρεωτικά εξάμηνα φοίτησης για τη λήψη πτυχίου ή εφόσον εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, στην πλησιέστερη στην κύρια κατοικία των ιδίων ή συγγενών τους αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι. υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το ακαδημαϊκό κριτήριο της βάσης μετεγγραφής.

Βασική προϋπόθεση για να είναι κάποιος δικαιούχος της συγκεκριμένης ρύθμισης αποτελεί την ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς να έχει κύρια κατοικία στη συγκεκριμένη περιοχή. Η απόφαση θα καθορίζει τις κατηγορίες πληγέντων, τις συγκεκριμένες πληγείσες περιοχές, καθώς και τα δικαιολογητικά που θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορούν να καθορίζονται οι ειδικότερες προϋποθέσεις και κατηγορίες πληγέντων, η διαδικασία, τα
δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι και κάθε σχετικό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος.

Βρείτε το ΦΕΚ εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 0 
 0 
 1