Άρση μέτρων: Πότε ενδέχεται να μπει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους
Πότε ενδέχεται να μπει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους - Οι δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα, η κ. Πελώνη υπογράμμισε πως εντός της εβδομάδας αναμένεται να εξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα από την Επιτροπή Ειδικών.

“Όλοι ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε κοντά σε αυτό δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας, σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία, εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα αυτό στην Επιτροπή των Ειδικών”, είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

Ακόμη, η κ. Πελώνη φάνηκε αισιόδοξη για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας τονίζοντας ότι η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να βελτιώνεται και το Σύστημα Υγείας επανέρχεται στην κανονικότητα.

Στη συνέχεια όμως ανέφερε πως η κυκλοφορία του ιού συνεχίζεται και αποτελεί κίνδυνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό εμβολιασμών είπε τα εξής:

“Μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Πάνω από 4.520.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό 43,11% του πληθυσμού, ενώ περισσότεροι από 3.175.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, δηλαδή ποσοστό 30,24%”.

Αν και η Αριστοτελί Πελώνη δεν τοποθετήθηκε με σαφή απάντηση ως προς το πότε θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει η τελική εισήγηση των Λοιμωξιολόγων ακόμη και αυτή την εβδομάδα. Έτσι, υπάρχει πιθανότητα αυτή την Πέμπτη ή την Παρασκευή να πρραγματοποιηθούν επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα αναφέρεται η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει άρση του συγκεκριμένου μέτρου.

Τέλος, είναι πιθανό η άρση του μέτρου να συνοδεύεται από συστάσεις για χρήση της μάσκας σε μέρη, όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ θα συνεχίζει να είναι η υποχρεωτική η χρήση της σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως το μετρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;