Τέλη κυκλοφορίας: Πότε έρχονται τα «τέλη με τον μήνα» για τα ΙΧ - Ποιους αφορά
Τέλη κυκλοφορίας: Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει ρύθμιση για τα «τέλη με το μήνα» που θα επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα.

Περίπου 138.000 οδηγοί έχουν βγάλει τα οχήματά τους σε ακινησία, καθώς είτε δεν μπορούσαν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των τελών και της διατήρησης σε κυκλοφορία του οχήματος, είτε γιατί δεν τον χρειάζονταν.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δόθηκε η δυνατότητα καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους, από κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών.

Η νομοθετική διάταξη, η οποία προωθείται με διαδικασίες «εξπρές», θα επιτρέψει σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους από τον Μάιο και όχι από τον Ιούνιο όπως έγινε το 2020.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών, η σχετική διάταξη φέτος θα ενεργοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του έτους, ενώ ταυτόχρονα εκτιμάται από το ΥΠΟΙΚ, ότι θα αυξηθούν και τα κρατικά έσοδα από την άρση ακινησίας οχημάτων.

Λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αναμένεται να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;