Επίδομα 534 ευρώ: Αρχές τις εβδομάδες θα καταβληθεί στους δικαιούχους
Πότε θα καταβληθεί το επίδομα 534 ευρώ στους δικαιούχους;

Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, προχωρά η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού – επίδομα 534 ευρώ, για τους χιλιάδες εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο.

Στις αρχές της εβδομάδας και πιθανόν το διήμερο 11 και 12 Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, που αφορά σε χιλιάδες εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον μήνα του Δεκεμβρίου 2020.

Σε αντίθεση με τα όσα είχαν ισχύσει το Νοέμβριο του 2020, αυτή τη φορά η διαδικασία των δηλώσεων που ακολουθήθηκε ήταν κοινή για εργαζομένους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η αποζημίωση που δικαιούται κάθε εργαζόμενος εξαρτάται από το σύνολο των ημερών αναστολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η πληρωμή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιανουαρίου, για όλους όσοι ολοκλήρωσαν την διαδικασία των δηλώσεων αναστολών.

Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις των αναστολών από εργοδότες και εργαζόμενους υποβάλλονταν, μετά από μια 5ήμερη παράταση, έως την περασμένη Τρίτη 5 Ιανουαρίου, μια ημέρα μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Η αποζημίωση κάθε εργαζόμενου εξαρτάται από τις ημέρες της αναστολής.

Για κάθε ημέρα αναστολής, ο μισθωτός αποζημιώνεται από το κράτος με 17,8 ευρώ.

Όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο, οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ που εντός Δεκεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν πληττόμενες και για το υπόλοιπο του μήνα ήταν κλειστές με κρατική εντολή, έπρεπε να έχουν υποβάλλει ξεχωριστό έντυπο – δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία.

Την ίδια ώρα, χθες το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως δίνεται νέα ευκαιρία για δηλώσεις αναστολών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση καθώς και ορθών επαναλήψεων μόνο για αύξηση των διαστημάτων αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Δώρο Χριστουγέννων

Στο μεταξύ, εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, οι μισθωτοί που έχουν χρόνο αναστολής τον Δεκέμβριο θα λάβουν εντός Ιανουαρίου και ένα δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος.

Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;