Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2020: Έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη - 14 Δεκεμβρίου
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2020: Η τελευταία έκλειψη του έτους - Μία αχτίδα θεραπείας, σοφίας και γνώσης

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2020: Έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη 14 Δεκεμβρίου

Τελευταία έκλειψη του έτους

Μία αχτίδα θεραπείας, σοφίας και γνώσης

Από τη Λίλιαν Σίμου

Οι εκλείψεις, ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε δύο περιόδους κάθε χρόνο, δεν είναι παρά η διαδρομή από το φως στη σκιά και από τη σκιά στο φως… Συναισθήματα, επιθυμίες, προσδοκίες και απώλειες, συμπορεύονται, με στόχο να προσδώσουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη ζωή μας.

Η Ηλιακή έκλειψη, δηλώνει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός επόμενου, κάνοντας όμως τον απαραίτητο καθαρισμό.

Στο τέλος ενός πολύ δύσκολου έτους, με πιέσεις και περιορισμούς κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς, συναισθηματικούς και την μπότα της κυριαρχίας στην πλάτη μας, έχουμε έναν επίλογο που δίνει νότα αισιοδοξίας… αλλά ακόμη απαιτεί σύνεση.

Κι αυτό γιατί η έκλειψη που συντελείται στην 23η μοίρα του Τοξότη, είναι μία έκλειψη που υπογραμμίζει την ανάγκη για θεραπεία με σύνεση και σοφία.

Όμως τι είναι αυτό που πρόκειται ή πρέπει να θεραπεύσουμε;

Εδώ έγκειται στην γνώση, ενημέρωση, επίγνωση και σοφή επιλογή του καθενός… Και δεν είναι εύκολο να φθάσουμε σε σωστά συμπεράσματα.

Η σύγχυση που επικρατεί και θα περιγραφεί στον Χειμερινό Ηλιοστάσιο, σε άρθρο που ακολουθεί σύντομα, είναι σύγχυση τεχνική και προγραμματισμένη. Κατά συνέπεια, σε μας έγκειται η αφύπνιση και η συγκεκριμένη έκλειψη μας καλεί να «δούμε πέρα από την εικόνα» τις λεπτομέρειες. Να δράσουμε με σοφία, να σκεφθούμε, να παρατηρήσουμε, να αντιληφθούμε άλλες έννοιες από αυτές που είναι εμφανείς.

Στην τελευταία έκλειψη του 2020, από τους πλανητικούς συνδυασμούς έχουμε την εξής πληροφόρηση:

– Σε ημέρα Σελήνης και ώρα Ερμή, εγείρει συναισθήματα και σκέψεις. Αγκαλιάζει όσους νιώθουμε ως οικογένεια (φίλους, αγαπημένους, γειτονιά, τόπο, πατρίδα).

– Υπάρχει υπερβολική ευαισθησία, πληγωμένα συναισθήματα, τραυματισμένες οικογενειακές σχέσεις (οι αποστάσεις, η ενδο-οικογενειακή βία σε έξαρση, η αίσθηση του εγκλωβισμού, η οικονομική δυσπραγία) και χρειάζεται να μην επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην κατάθλιψη.

– Η αλλαγή μπορεί να επέλθει, αν παρά τις αντιξοότητες, διατηρήσουμε την σπίθα της ελευθερίας του πνεύματος! Γιατί το σώμα μπορεί να φυλακίζεται, το πνεύμα όμως μπορεί να πετά ελεύθερο.

– Στόχος βασικός, είναι να ανοίξουμε τον ορίζοντα για απόδραση από την θλιβερή καθημερινότητα. Ακόμη και αν η απόδραση είναι σε ένα άλλο μήκος κύματος από όσα ζούμε, πρέπει να μην επιτρέψουμε να μας φυλακίσουν το πνεύμα! Να αναζητήσουμε νέες ιδέες, νέους τρόπους, νέο φως, να διώξει το σκοτάδι μας…

– Η σκέψη πρέπει να συγκροτηθεί σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης. Να μην αναλώνεται σε ιδέες και λόγια, ανέφικτες φιλοσοφικές προσεγγίσεις, αλλά να εστιάσει στην δράση.

– Απορρίπτουμε την εξιδανίκευση και την πλασματική εικόνα που μας παρουσιάζουν.

– Η δράση μπορεί να προγραμματιστεί τώρα, καθώς ο σχεδιασμός είναι εφικτός πλέον και ορατός ο δρόμος του πεπρωμένου. Ενός πεπρωμένου που πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας και να μην επιτρέψουμε να το οδηγήσουν άλλοι.

– Ας χρησιμοποιήσουμε τα αποταμιεύματά μας, συναισθηματικά, οικονομικά ή αντοχής, για να οργανώσουμε καλύτερα το πρόγραμμα δράσης και αντίδρασης. Κατά

– «Οι άλλοι» επιβάλλουν κυριαρχικά δικαιώματα στη ζωή μας, και καταστρατηγούν την ελευθερία σκέψης ή βούλησης. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν πως υποβόσκει πάντα η σπίθα του πνεύματος και όσο πιέζεται η ζωή μας, ή περιορίζεται, τόσο περισσότερο αναζητάμε διεξόδους και νέους ορίζοντες.

– Μία θολή, ασαφής, ή υπερβολικά αισιόδοξη, ουτοπική ή απογοητευτική εικόνα για την επίτευξη στόχων, ας μην μας αποθαρρύνει. Κι αυτό γιατί το Όραμα του καθενός πρέπει να παραμείνει ζωντανό.

– Ένας ακόμη στόχος: το συναίσθημα, οι κοινωνικές επαφές (με όποιον τρόπο είναι δυνατές), τα σχέδια για το μέλλον, η συλλογική δράση, η έμπνευση και δημιουργία. Αυτά, πρέπει να αντέξουν, να μας δυναμώσουν και να είμαστε έτοιμοι για την κατάλληλη στιγμή.

– Η παραγωγικότητά μας εκ νέου είναι σε κυοφορία. Επομένως ας μην είμαστε παρορμητικοί, αλλά ας μην παραμένουμε αδρανείς… Περιμένουμε μία νέα αρχή να γεννηθεί!

– Οι νέοι ορίζοντες είναι ακόμη σε «επεξεργασία» αλλά θα γίνουν ορατοί περισσότερο, και θα βρούμε την πυξίδα της κατεύθυνσης, όσο πιο σύντομα αποδεχτούμε την ελευθερία ψυχής και πνεύματος να επιλέξουμε το «αύριο»

– Πρέπει να τολμήσουμε να θέσουμε τον σπόρο της δημιουργίας, ακόμη και στη βαρυχειμωνιά.

Μέσα στα αδιέξοδα που παρουσιάζονται, η πορεία αναδεικνύει την αντοχή και το πείσμα όλων μας. Ας μην υποκύψουμε σε στενές αντιλήψεις, σε εμπόδια και καθυστερήσεις. Ας παραμείνουμε με το βλέμμα στον φωτεινό ορίζοντα.

Η έκλειψη στο συγκεκριμένο σημείο που σχηματίζεται, περιγράφει την σύνεση μέσω της εμπειρίας, της σοφίας και της γνώσης, με προοπτική την επούλωση τραυμάτων και την αυτοθεραπεία μας. Είναι στο χέρι μας να πιστέψουμε σ’ αυτή. Εξ άλλου σύντομα, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, θα μας δώσει την Ιδέα. Σήμερα, πρέπει να κρατήσουμε σθεναρά τη Φλόγα…

Και τα δυο σε συνδυασμό, θα μας βοηθήσουν να αντέξουμε και να αποφασίσουμε εμείς για μας, στο εγγύς μέλλον. Με διάκριση, σοφία και την κατάλληλη ευκαιρία. Γιατί όλα είναι σε ροή στο Σύμπαν… Ένας κύκλος που δεν μπορεί να περιοριστεί και να σταματήσει να κυλά…

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2020:

Κριός

Είναι η κατάλληλη στιγμή να επιλυθεί ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με θολές ιδέες, αντιλήψεις και συμφωνίες. Λίγο πριν να εξελίξετε την σκέψη προς ανώτερες φιλοσοφικές ιδέες, θα πρέπει να αντιληφθείτε τις απλές και πρώτες πληροφορίες και να τις επεξεργαστείτε εσωτερικά. Οι σχέσεις με συγγενείς είναι μέρος της απελευθέρωσης από εμπόδια που καθυστερούν την διαδρομή σας. Οι σχέσεις αυτές, στην περίπτωση που δεν είναι θετικές, θα περάσουν κρίση και οι αντιδράσεις οφείλονται σε υποσυνείδητες ανασφάλειες.

Δίχως να έχετε την ανάγκη να περιοριστείτε, θα σας φανεί αρκετά απλό να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να αναζητήσετε απαντήσεις μέσα από ένα νέο τρόπο σκέψης. Παλιές ιδέες πρέπει να εκλείψουν και συνήθειες του χθες, ας κλείσουν τον κύκλο τους. Όσοι έχετε σχέση με έγγραφα ή σπουδές, ας είστε συγκεντρωμένοι στο έργο σας.

Προσοχή:

Κρυφές και παρασκηνιακές ενέργειες, βγαίνουν στο φως. Ο εχθρός κάποιες φορές, είναι αυτός που εξιδανικεύσατε, ή ο ίδιος σας ο βαθύτερος εαυτός με ανομολόγητες ανάγκες.

Ταύρος

Η εικόνα της ιδιοκτησίας βάλλεται και αυτό σας φέρνει ανασφάλεια και ανησυχία. Η ανταλλαγή σε υλικό επίπεδο είναι μέρος της ανάγκης σας και μπορεί να γίνει η πυξίδα των αλλαγών, κλείνοντας λογαριασμούς σας. Η ιδιοκτησία, η κατοχή υλικών αγαθών που είναι απαραίτητη για να είστε ασφαλείς, είναι μέρος των προσωπικών σας εσωτερικών ανατροπών. Η σκέψη εστιάζεται λοιπόν σε νέες μορφές εξασφάλισης και αξιών.

Νέες συνειδητοποιήσεις αδυναμιών και παθών, σας βοηθούν στην ενδοσκόπηση και κατανόηση του ψυχισμού. Ας δεχθείτε ως ιδιαίτερα σημαντική αυτή την περίοδο, καθώς σηματοδοτεί μία νέα αρχή για σας. Η ενασχόληση με το μυστήριο της ζωής και του θανάτου, θα σας έλκει και ίσως πρέπει να μάθετε να εμβαθύνετε στα θέματα της ψυχής ή των εσωτερικών σας τραυμάτων. Αποφύγετε να επενδύσετε, ελέγχετε τα αποταμιεύματά σας.

Προσοχή:

Δυσκολίες με μία κοινωνική σας σχέση, μπορεί να φέρει απογοήτευση ή απομάκρυνση. Αν όμως έχει υποδομή, θα αντέξει στις πιέσεις. Μην παρασύρεστε από «αυτό που πιστεύουν οι άλλοι».

Δίδυμοι

Αλλάζει το χθες και η προσωπική σας έκφραση πρέπει να δομηθεί με νέο τρόπο. Η ταυτοποίηση του «εγώ» σας φέρνει προ των ευθυνών σας και αντανακλάται στις σχέσεις σας. Μόνο εσείς μπορείτε να διαμορφώσετε την νέα σας προσωπική έκφραση. Μόνο εσείς κάνετε την αλλαγή και δηλώνετε την νέα σας προβολή. Προσοχή σε ευαισθησίες υγείας και στις νευρικές αντιδράσεις.

Τον τρόπο για να απαλλαγείτε από τις ιδέες που σας εξυπηρετούν για να ξεφεύγετε από τις υποχρεώσεις των σχέσεων, θα βοηθήσει να ανακαλύψετε η σύνθεση της έκλειψης. Επομένως, αν και θα έχετε μία βελτίωση και εξισορρόπηση, περνάτε από κρίση τις προσωπικές σχέσεις. Σας ενδιαφέρει να κάνετε νέου τύπου συνεργασίες ή να λύσετε μία σχέση που ήδη δεν σας εκφράζει και δεν έχετε καλή επικοινωνία. Συμβόλαια και αντιπαραθέσεις με νομική διαδικασία, ας αποφεύγονται, εκτός κι αν πρόκειται για λύση και αποκατάσταση αδικιών.

Προσοχή:

Στις οικονομικές συναλλαγές, στην θολή κοινωνική εικόνα, στην γοητεία κάποιου ανθρώπου, στην αποκάλυψη αδυναμιών σας.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1