H ομάδα του
Η ομάδα του "Πίσω στα δικά μας" και το nup βοήθησαν τους φοιτητές να μοιραστούν και να συζητήσουν προβληματισμούς και φοβίες σχετικά με το bullying, την ομοφοβία ή το άγχος

Το “Πίσω στα δικά μας” είναι μία ομάδα νέων, οι οποίοι προσπαθούν μέσα από καλλιτεχνικό περιεχόμενο και εθελοντικές ενέργειες, να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη.

Με επικεφαλή τον γνωστό influencer Βαγγέλη Νάκη και μία μεγάλη παρέα καλλιτεχνών, influencers, tik tokers και άλλους, βρίσκονται πάντα κοντά σε όσους μπορεί να έχουν ανάγκη.

Το nup είναι η μεγαλύτερη ελληνική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές και τους δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν ανώνυμα και ελεύθερα, χωρίς διακρίσεις μέσα από δημόσια ή ιδιωτικά μηνύματα.

Το nup και το “Πίσω στα δικά μας” κοινοποίησαν το hashtag #personal_corner και έδωσαν τη δυνατότητα στους νέους φοιτητές να μιλήσουν για τις πιο βαθιές και προσωπικές ανησυχίες τους που πιθανώς μέχρι σήμερα δεν είχαν μοιραστεί. Η ανταπόκριση των χρηστών του nup ήταν εξαιρετική καθώς υπήρξε μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων που άγγιξε θέματα όπως το bullying, την ομοφοβία ή το άγχος που υπάρχει λιγότερο ή περισσότερο σε κάθε νέο.

Τα σχόλια κάτω από κάθε post ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και έδειξαν ότι, αν και πολλές φορές πιστεύουμε ότι είμαστε οι μόνοι που βρισκόμαστε σε μία δύσκολη θέση, στην πραγματικότητα υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που βιώνει ή έχει βιώσει κάτι παρόμοιο. Κανένας μας δεν είναι μόνος, ενώ για κάθετί που μας απασχολεί και θέλουμε να μιλήσουμε, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να μας ακούσει!

Πιο συγκεκριμένα, ένας φοιτητής του ΠΑΔA έγραψε:

“Ο κολλητός μου είναι γκέι. Το ήξερα από μικροί. Φαινόταν όσο και αν προσπαθούσε μα πείσει ακόμα και τον εαυτό του για το αντίθετο. Ήξερα ότι η οικογένεια του ήταν παλαιών αρχών. Φέτος, ενώ είμαστε στο 2ο έτος, ένα βράδυ που ήμασταν πιωμένοι έβαλε τα κλάματα και ξέσπασε. Ήταν η πιο συγκινητική μου στιγμή. Τον αγκάλιασα και του είπα ότι σε οτιδήποτε γίνει με τους γονείς του θα τον στηρίξω! Παιδιά να είστε ο εαυτός σας. Να είστε ευτυχισμένοι πάνω απ’ όλα!”.

To συγκεκριμένο post συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό θετικών σχολίων:

Mία φοιτήτρια επίσης από το ΠΑΔΑ μίλησε για τις κρίσεις πανικού που όπως φάνηκε από τα σχόλια είναι κάτι που απασχολεί μεγάλο αριθμό νέων και δεν πρέπει πλέον να αποτελεί ταμπού:

“Χαίρομαι για το συγκεκριμένο hashtag καθώς δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να μιλήσω γ αυτό. Υποφέρω τον τελευταίο χρόνο από κρίσεις πανικού. Σε σημείο που όλη μέρα νιώθω μουδιασμένη και είναι στιγμές που νιώθω ότι θα καταρρεύσω. Προφανώς και είχα κάνει εξετάσεις και δεν μου βρήκαν τίποτα. Με ανακούφισε κάπως αλλά δεν έχει σταματήσει. Έχετε παρόμοια εμπειρία”; Εκτός από το συγεκριμένο post υπήρξαν αρκετοί ακόμα χρήστες που μίλησαν για κρίσεις άγχους καθώς και άγχος για το μέλλον τους σε μία περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας.

To bullying είναι κάτι που έχει απασχολήσει μεγάλο μέρος των νέων κυρίως στα σχολικά τους χρόνια. Ως φοιτητές πλέον μοιράστηκαν εμπειρίες που είχαν βιώσει είτε σαν θύτες είτε σαν θύματα στο παρελθόν:

“Με αφορμή ένα ποστ για το παθητικό bullying, θέλετε να μοιραστείτε στα σχόλια ή σε ποστ περιστατικά που έχετε δει είτε ως θύματα είτε ως θύτες είτε ως παρατηρητής; Θεωρώ ότι είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να βασανίζει τα θύματα πολλά χρόνια πότε καλό είναι να μιλήσουμε να πούμε τις εμπειρίες μας και να δείξουμε ότι κανεις δεν είναι μόνος σε αυτό”.

Περισσότερα τέτοια posts μπορείς να βρεις στο #personal_corner του nup το οποίο μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν εδώ: https://www.nupapp.com/ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 6 
 1 
  
  
 2