Lockdown: Τα σενάρια για άρση - Τι θα ισχύσει για την εστίαση τα Χριστούγεννα;
Πότε θα γίνει η άρση του lockdown; Τα διάφορα σενάρια και οι κρίσιμες ημερομηνίες.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού έχει πλήξει σφοδρά τη χώρα μας και μας έχει οδηγήσει σε ένα δεύτερο lockdown. Οι πρώτες συζητήσεις για το πότε θα γίνει η άρση του νέου lockdown δείχνουν προς τις 7 ή 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η άρση του δε θα αφορά όλους τους κλάδους της οικονομίας, ενώ, θα συνεχίσουν να ισχύουν σοβαροί περιορισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η παράταση του “λουκέτου” δεν αποκλείεται, καθώς, το άνοιγμά καφετεριών και εστιατορίων προσκρούει σε αρκετά εμπόδια. Όσο για τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, αυτά ούτως ή αλλιώς δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης έθεσε τις τέσσερις προϋποθέσεις για το άνοιγμα της αγοράς. Σύμφωνα με τα όσα είπε αυτές είναι οι εξής:

  1. την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων
  2. το κλιμακωτό άνοιγμα από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα καταστήματα με βασικό κριτήριο την εποχικότητα και τελευταία τα εμπορικά κέντρα
  3. τους πολύ αυστηρούς κανόνες με περιορισμένο αριθμό ατόμων στα καταστήματα, υποχρεωτικά με μάσκα και τήρηση αποστάσεων και
  4. την έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο ώστε να αποφευχθούν στο μέτρο του δυνατού η ανθρώπινη συναναστροφή

Όπως είπε, ο ρυθμός ανοίγματος της αγοράς θα είναι πιο γρήγορος, ώστε όλοι να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την εορταστική περίοδο αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει συνωστισμός. Όπως είπε, πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε:

“Πολύ περισσότερο σε κλειστούς χώρους, αλλά ούτε και σε εξωτερικούς, σε έναν πεζόδρομο.”

Τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι το δεύτερο lockdown λόγω του κορωνοϊού θα παραταθεί μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Δρ. Σύψας προσέθεσε ότι το lockdown που ισχύει είναι εν μέρει χαλαρό και δε βοηθά στη γρήγορη αποκλιμάκωση της πανδημίας. Επισήμανε, επίσης, πως την ημέρα που θα ανοίξει η κοινωνία, θα υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού. Τέλος, υπενθύμισε πως ακόμα, ελάχιστοι Έλληνες έχουν αντισώματα και γι’ αυτό υπάρχει κίνδυνος τις επόμενες 15 με 20 ημέρες να αρχίσουν τα κρούσματα να αυξάνονται. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

“Δεν θα κάνουμε κανονικές γιορτές, μην έχουμε την ιδέα ότι θα έχουμε πλήθη καταναλωτών στα καταστήματα. Χριστούγεννα μόνοι μας. Καμία οικογένεια, κανένας γύρω μας.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 0 
 1