Κορωνοϊός: Η Pfizer υπέβαλε αίτημα επείγουσας έγκρισης του εμβολίου
Κορωνοϊός: Η Pfizer καταθέτει αίτημα έγκρισης του εμβολίου σήμερα.

Μετά τα άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα, που παρουσίασε η Pfizer την Τετάρτη (18/11), σύμφωνα με τα οποία η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ανέρχεται στο 95% χωρίς σημαντικές παρενέργειες, η Pfizer προχώρησε στο επόμενο βήμα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε προαναγγείλει η Pfizer, η Pfizer και η BioNTech που ανέπτυξαν από κοινού το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, προχώρησαν στην κατάθεση επείγοντος αιτήματος στην αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σήμερα Παρασκευή (20/11).

Χθες, ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει στη διανομή του εμβολίου «μέσα σε λίγες ώρες» μετά την έγκρισή του. Μιλώντας στο Sky News ανέφερε ότι η Pfizer είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διανομή των 20 εκατομμυρίων δόσεων, οι οποίες έχουν ήδη παραχθεί. Παράλληλα, η Pfizer εκτιμά ότι θα έχει 50 εκατομμύρια δόσεις έτοιμες έως τα τέλη του χρόνου, που επαρκούν για τον εμβολιασμό 25 εκατομμυρίων ανθρώπων.

H Pfizer και η BioNTech αναμένουν ότι η FDA θα είναι σε θέση να χορηγήσει την άδεια επείγουσας χρήσης έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει η άμεση διανομή του εμβολίου στις χώρες. Η συμβουλευτική επιτροπή της FDA προγραμματίζει να συνεδριάσει στις 8-10 Δεκεμβρίου, με σκοπό τη συζήτηση για το εμβόλιο του κορωνοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters. Παρόλα αυτά οι ημερομηνίες δεν είναι σίγουρες και δύναται να αλλάξουν.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ΒιοΝΤech, Ουγκούρ Σαχίν, στην ανακοίνωση των εταιρειών τόνισε μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

“Η υποβολή του αιτήματος έγκρισης στις ΗΠΑ αποτελεί ένα κρίσιμο ορόσημο στο ταξίδι μας για την παράδοση εμβολίου COVID-19 στον κόσμο, ενώ τώρα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα τόσο της αποτελεσματικότητας όσο και της ασφάλειας του εμβολίου μας, που μας δίνει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του”.

Τέλος, οι συνεργαζόμενες εταιρείες υπογραμμίζουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις σχετικές υποβολές εγκρίσεως στις ιατρικές ρυθμιστικές αρχές τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σκοπεύουν να “υποβάλουν αιτήσεις και σε άλλους ρυθμιστικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο τις επόμενες ημέρες”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;