19 Νοεμβρίου: Ημέρα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας 2020
Σήμερα είναι η Ημέρα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Η Ημέρα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Wendy Diamond, η οποία είναι Αμερικανίδα επιχειρηματίας και συγγραφέας, αλλά και με τη σημαντική συνδρομή πολυεθνικών εταιρειών (PwC, BNP Paribas, Microsoft) και του ΟΗΕ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία καθιερώθηκε το 2014 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου, σε 144 χώρες του κόσμου. Στόχος της Ημέρα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος, το οποίο θα υποστηρίζει τις γυναίκες επιχειρηματίες με τη συμβολή ενός δικτύου διεθνώς καταξιωμένων γυναικών που θα λειτουργούν ως πρέσβειρες για όλες τις γυναίκες στον κόσμο.

Οι 4 πυλώνες της Ημέρας της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Ο ομώνυμος Οργανισμός, που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη ημέρα, έχει 4 πυλώνες βάσει των οποίων ενισχύει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Ο πρώτος είναι η εκπαίδευση αφενός του ευρύτερου κοινού ως προς τη σημασία που έχει η εμπλοκή των γυναικών στην επιχειρηματικότητα, και αφετέρου των ίδιων των γυναικών και των κοριτσιών ως προς την εκμετάλλευση ευκαιριών, προκειμένου να αναμειχθούν με το επιχειρείν.

Ο δεύτερος πυλώνας για την Ημέρα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών, αφού ο Οργανισμός προσπαθεί να δώσει στις 4 δισεκατομμύρια γυναίκες του πλανήτη τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να φέρουν την αλλαγή στον κόσμο, ενώ παράλληλα προσπαθούν να βοηθήσουν 250 εκατομμύρια κορίτσια να ξεφύγουν από την φτώχεια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Women’s Entrepreneurship Day (@womenseday)

Ο τρίτος πυλώνας είναι η αναγνώριση σημαντικών γυναικών, οι οποίες έχουν αναμειχθεί με την επιχειρηματικότητα και έχουν προοδεύσει. Ο τέταρτος πυλώνας της Ημέρας της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στον οποίο βασίζεται η Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και ο αντίστοιχος Οργανισμός είναι η υποστήριξη των γυναικών, αφού γίνεται προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε θέματα επιχειρηματικότητας, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων .

Στα πλαίσια της Ημέρας της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας διοργανώνοντας πολλά events, ένα μεγάλο ετήσιο summit, αλλά και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Άλλωστε, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η εκπαίδευση αποτελεί έναν εκ των τεσσάρων πυλώνων της ημέρας.

Σήμερα, 19 Νοεμβρίου, είναι το Παγκόσμιο Summit Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα διεξαχθεί εικονικά στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) και φυσικά, η γλώσσα στην οποία διεξάγεται είναι η Αγγλική.

Μπορείς να συμμετάσχεις στο Summit εδώ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Women’s Entrepreneurship Day (@womenseday)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;