Κορωνοϊός: Δείτε live τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως
Δείτε live τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ανακοινώσεις γίνονται στο υπουργείο Υγείας, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση του κλεισίματος των δημοτικών σχολείων κατέληξε χθες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, μετά από μία πολύωρη σύσκεψη. Άλλες πηγές, θέλουν τους επιστήμονες να έχουν αποφασίσει να κλείσουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κορωνοϊός συγκέντρωσε πάνω από 3.000 ημερήσια κρούσματα για δύο συνεχόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Τα τρία σενάρια που φαίνεται ότι εξετάστηκαν ήταν τα εξής:

  1. Να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία κλπ μόνο για τη Θεσσαλονίκη
  2. Κλείσιμο των δημοτικών ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, και κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας
  3. Κλείσιμο δημοτικών σε όλη τη χώρα

Το κλίμα για τις επικείμενες ανακοινώσεις προετοίμασε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι το ποσοστό των κρουσμάτων στα σχολεία ανέρχεται μόλις στο 0,1% του συνολικού πληθυσμού, θα πρέπει να υπάρξει ανάσχεση της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται γύρω από τις σχολικές μονάδες, με σκοπό να βγει η χώρα σε συντομότερο χρόνο από τα αυστηρά μέτρα.

Δες live τις ανακοινώσεις της κ. Κεραμέως εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

15-05-2024

Σινδος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;