Σχολεία: Τα σενάρια σε περίπτωση που κλείσουν τα δημοτικά - Όσα διευκρίνισε η Νίκη Κεραμέως
Σχολεία: Τι θα ισχύσει σε περίπτωση που κλείσουν τα δημοτικά κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown.

Σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παραχώρησε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα επικρατέστερα σενάρια, σε περίπτωση που κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, από την αρχή της κρίσης το Υπουργείο συμβουλεύεται τους ειδικούς, οι οποίοι δεν το έχουν συστήσει ακόμα το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων. Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων.

Ωστόσο, όπως η ίδια πρόσθεσε πως επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημίας, αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Σχολεία: Τι θα συμβεί σε περίπτωση που κλείσουν τα δημοτικά

Στην περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων η υπουργός δήλωσε πως θα κινηθούν σε 2 επίπεδα που είναι έτοιμα.

Αυτά είναι τα εξής:

  1. Εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων
  2. Τηλεκπαίδευση

Ακόμη, η ίδια υπογράμμισε ότι η τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, λειτούργησε χωρίς προβλήματα, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του εγχειρήματος, αφού τη δεύτερη μέρα  τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, υπήρχε συμμετοχή με πάνω από 3,2 εκατ. συμμετοχές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

21-05-2024

Καλαμαρια

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1