Lockdown: Σκέψεις να ανοίξουν πιο νωρίς Γυμνάσια και Λύκεια
Ενδέχεται να ανοίξουν πριν τη λήξη του lockdown τα σχολεία.

Χθες, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, ήταν η πρώτη σχολική ημέρα κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, όπου θα εφαρμοζόταν το σύστημα της τηλεκπαίδευσης. Ωστόσο, το Webex δε λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα να χαθεί η χθεσινή ημέρα διδασκαλίας.

Αν και η Cisco διαβεβαίωσε πως το Webex επανήλθε, υπήρξαν προβλήματα μικρότερης κλίμακας ακόμη και σήμερα Τρίτη (10/11). Περίπου 35.000 ελληνικές τάξεις λειτουργούν με εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας από σήμερα το πρωί με τη βοήθεια του Webex, ενώ η Cisco ενημέρωσε ότι θα προβεί σε περαιτέρω θωράκιση του συστήματος μετά το πέρας της σχολικής ημέρας.

Ωστόσο, δεδομένων των πρόσφατων προβλημάτων, η ομαλή λειτουργία των ψηφιακών τάξεων «δοκιμάζεται»  με τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα ηλεκτρονικά μαθήματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, φαίνεται πως στο Υπουργείο Παιδείας και την ελληνική κυβέρνηση, υπάρχουν σκέψεις, ώστε τα Γυμνάσια και Λύκεια, να ανοίξουν πιο νωρίς από τη λήξη του lockdown.

Το πρόβλημα της τηλεκπαίδευσης έγκειται αφενός στο ότι πολλοί μαθητές και μαθήτριες δεν έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες υποδομές και αφετέρου στο ότι πολλοί/πολλές εκπαιδευτικοί δεν είναι προετοιμασμένοι/-ες για ηλεκτρονική διεξαγωγή μαθημάτων.

Επιπλέον, είναι επίφοβο το γεγονός ότι μετά τα ηλεκτρονικά μαθήματα, οι μαθητές στέλνουν «6» στο 13033 και βγαίνουν για πολλές ώρες εκτός σπιτιού για διάφορες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να συναντιούνται και πάλι με συμμαθητές και φίλους.

Αυτοί, λοιπόν, που προτείνουν την επανέναρξη των μαθημάτων, θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να βγαίνουν εκτός σπιτιού οργανωμένα οι έφηβοι για τις ώρες των σχολικών μαθημάτων, παρά να βρίσκονται τα πρωινά στο σπίτι με μια προβληματική τηλεκπαίδευση και τα απογεύματα να κινούνται κανονικά σχεδόν παντού.

Ωστόσο, πριν ληφθεί η απόφαση να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια δύο εβδομάδες νωρίτερα, πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα εξετάσουν με ακρίβεια τα επιδημιολογικά δεδομένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1