Κορωνοϊός - Ραγδαίες εξελίξεις: Υψηλή αποτελεσματικότητα έχει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech
Κορωνοϊός: Μεγάλη αποτελεσματικότητα δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα του εμβολίου των Pfizer/BioNtech

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τεράστιες συνέπειες σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, με αποτέλεσμα ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα, να αναζητάει μανιωδώς ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ένα από τα υποψήφια εμβόλιο είναι το εμβόλιο της Pfizer – BioNtech, το οποίο μέχρι στιγμής έχει να επιδείξει αρκετά ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Το υποψήφιο εμβόλιο της Pfizer – BioNTech ενάντια στον κορωνοϊό είναι κατά 90% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, έχοντας ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer – BioNtech προκύπτει από τα πρώτα ενδιάμεσα αποτελέσματα, σε δοκιμές ευρείας κλίμακας. Πιο συγκεκριμένα, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από το νέο κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση, δεν υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες.

Πρόκειται για τα πιο ενθαρρυντικά και θετικά αποτελέσματα εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό μέχρι στιγμής, αφού η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι αρκετά υψηλή. Άλλωστε, οι ρυθμιστικές Αρχές είχαν  δηλώσει πως θα ενέκριναν κάποιο εμβόλιο που θα ήταν τουλάχιστον κατά 50% αποτελεσματικό.

Ο δρ. Albert Bourla, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρείας Pfizer, δήλωσε σχετικά με το εμβόλιο τα εξής:

“Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα. Η πρώτη φάση των αποτελεσμάτων από το στάδιο δοκιμών 3 του εμβολίου μάς παρέχει ενδείξεις ότι το σκεύασμά μας μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση Covid στον οργανισμό. Πλησιάζουμε σε αυτό το κρίσιμο ορόσημο στο πρόγραμμά μας για την ανάπτυξη εμβολίων, σε μια περίοδο που ο κόσμος το χρειάζεται όσο ποτέ με τα επίπεδα μολύνσεων να σπάνε ρεκόρ, τα νοσοκομεία να φτάνουν στα όριά τους και τις οικονομίες να δίνουν μάχη για να ξανανοίξουν “.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;