Κορωνοϊός: Nέο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα - Από τι θα κριθεί το lockdown στην Αττική
Κορωνοϊός: Σε αναμονή νέου αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα - Τι θα κρίνει την εφαρμογή lockdown στην Αττική

Χθες, Τετάρτη (3/11), καταρρίφθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, αφού τα κρούσματα ανήλθαν στα 2.166. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το αρνητικό ρεκόρ αναμένεται να “σπάσει” σήμερα με τα κρούσματα να αυξάνονται με ραγδαία ταχύτητα, κάτι που προκαλεί φόβο.

Έτσι, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown στην Αττική, όπως συνέβη στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Ωστόσο, το αν θα εφαρμοστεί το μέτρο του ολικού lockdown στην Αττική, θα κριθεί από τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, αν αυξηθούν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τότε η κυβέρνηση θα προβεί στην εφαρμογή lockdown στο λεκανοπέδιο της Αττικής μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Άλλωστε, το θέμα του lockdown στην Αττική συζητήθηκε εκτενώς στην σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων με βασικό θέμα την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ολόκληρο το σύστημα Υγείας της Ελλάδας δέχεται αυξημένη πίεση, με αποτέλεσμα να εξετάζεται η άμεση εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό. Ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού με ταξίδια από και προς τις κόκκινες περιοχές είναι μεγάλος και προκειμένου να αποφευχθεί, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να τις απαγορεύσει πριν το Σαββατοκύριακο.

Κορωνοϊός στην Αττική: Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας

Παρόλα αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος ανέφερε πως η Αττική δε βρίσκεται κοντά σε άμεσο lockdown.

“Θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Επιπλέον, ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στα μέτρα που ελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες είπε τα εξής:

“Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορωνοϊού, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική».

«Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα», υπογράμμισε στο τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;