Μαγιορκίνης: Επικίνδυνη αύξηση διαγνώσεων σε ασθενείς άνω των 65 ετών - Τι οδήγησε στην έξαρση κρουσμάτων
Όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για τους λόγους που οδήγησαν σε έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 18:00 από το Νίκο Χαρδαλιά και το Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής της Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυξήθηκαν οι διαγνώσεις σε ασθενείς άνω των 65 ετών. Παράλληλα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι μεγάλη αύξηση καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 40-65 ετών, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα αποτελεί τον πυρήνα των ομάδων που επιβαρύνει το σύστημα υγείας.

«Η εκθετική αύξηση των διαγνώσεων στην Ελλάδα και η έξαρση που καταγράφεται τις δύο τελευταίες εβδομάδες δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η χαλάρωση”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαγιορκίνης.

“Στην Ελλάδα η επιδημία έδειξε επιθετική αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα”, είπε ο κ. Μαγιορκίνης και στη συνέχεια τόνισε πως στην Αττική η αύξηση είναι στο 30%.

«Η πιθανότητα μετάδοσης από ένα φορέα που δεν φοράει μάσκα σε κλειστό χώρο είναι δέκα φορές περισσότερη από ό,τι σε ανοιχτούς χώρους», εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι οι διαγνώσεις είναι 4 φορές περισσότερες από ό, τι στην Αττική. Η μετάβαση σε εσωτερικούς χώρους συμπίπτει με δραστηριότητες όπου δεν χρησιμοποιείται η μάσκα, επεσήμανε. Τέλος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης η μετάβαση της διασκέδασης στους εσωτερικούς χώρους εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας φαίνεται πως έφερε την «έκρηξη» των κρουσμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;