Αρκουμανέας: Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής - Πιθανότητα για 2.000 κρούσματα σήμερα
Αρκουμανέας: Προβλέπει νέα έξαρση κορωνοϊού σήμερα - Τι δείχνουν τα λύματα στην Αττική

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μίλησε σήμερα, Τρίτη (3/11), για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δεν ήταν καθόλου καθησυχαστικός, αφού τόνισε την κρισιμότητα της επόμενης περιόδου και, παράλληλα, δήλωσε ότι σήμερα είναι πιθανό τα ημερήσια κρούσματα να ανέλθουν στα 2.000.

Ο Παγανιώτης Αρκουμανέας τόνισε στην ΕΡΤ τα εξής:

“Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες.”

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι αρκετά κρίσιμες για την πορεία του ιού.

“Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για όλη τη χώρα. Η Βόρεια Ελλάδα έχει πιο πολλές περιοχές που μπήκαν στο κόκκινο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Η χαλάρωση, που υπήρχε προηγουμένως, οδήγησε στη σημερινή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αρκουμανές αναφέρθηκε στο σύστημα Υγείας και στο τι πρέπει να τηρήσει όποιος διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Ανεξαρτήτως του τεστ, κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών», είπε για όσους έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Ακόμη, στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση, ενώ σε κάποιες περιοχές εξετάζονται και οι μαθητές, τόνισε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Επίσης, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.

«Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας είναι οι ευπαθείς ομάδες», πρόσθεσε ο κ. Αρκουμανέας.

Κορωνοϊός – Αττική: Τι έδειξαν τα λύματα;

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, ο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες ανησυχητικά Ο καθηγητής και η επιστημονική του ομάδα παρακολουθούν τα μεγέθη αυτά από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού και εκτιμούν, πλέον, ότι τα κρούσματα ανέρχονται στα 50.000 με 60.000.

“Την Κυριακή είδαμε πάλι μια αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό και μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50.000-60.000”, τόνισε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στο Θέμα.

Ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας για την πιθανότητα ενός lockdown στην Αττική ανέφερε τα εξής:

“Ναι, μεν μια καραντίνα τύπου Μαρτίου δεν θα ξαναγίνει, διότι δεν τη θέλει κανείς, αλλά η Αττική βαδίζει στο καθεστώς που ισχύει στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα”.

“Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια σταθερότητα στο ιικό φορτίο, κάτι που αντιστοιχούσε σε 30 με 40 χιλιάδες κρούσματα. Παίρνουμε κάθε πρωί τα δείγματα της προηγούμενης ημέρας και τα στέλνουμε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στην επιτροπή δημόσιας υγείας», εξήγησε ο κ. Θωμαΐδης.

Τέλος, ο κ. Θωμαΐδης κατέληξε στο ότι εάν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα ανακοπεί η διάδοση. Ωστόσο, θεωρεί πως δε θα δούμε τα αποτέλεσματα του Μαΐου, όταν εξαφανίστηκε ο ιός, γιατί η δραστηριότητα συνεχίστηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;