Πόσο μας προστατεύει η χρήση μάσκας; Ένα viral βίντεο σου έχει την απάντηση που ζητάς
Ένα viral βίντεο στου YouTube δείχνει τι συμβαίνει όταν βήχουμε, φταρνιζόμαστε ή μιλάμε και σου αποδεικνύει γιατί πρέπει να φοράς μάσκα τώρα με τον κορωνοϊό.

Το τελευταίο διάστημα έχεις ακούσει αρκετά συχνά να γίνεται λόγος για τη χρήση μάσκας και πώς αυτή μπορεί να αποτρέψει τη ραγδαία διασπορά του νέου κορωνοϊού. Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο, σε αρκετές περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Βοηθάει, όμως, τόσο πολύ η μάσκα; Ένα βίντεο στο YouTube σου έχει την απάντηση.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο κανάλι The Slow Mo Guys και επικεντρώνεται στο τι συμβαίνει με το φτάρνισμα και τον βήχα όταν αυτός που τα κάνει φοράει ή όχι μάσκα προσώπου. Σε αργή κίνηση, σε 1.000 καρέ ανά δευτερόλεπτο, καταγράφεται στο βίντεο αυτό περίπου 40 φορές πιο αργά όσα συμβαίνουν με ένα φτάρνισμα. Μάλιστα, σου δείχνει και πόσα σωματίδια σάλιου αποβάλλονται ακόμη και με την ομιλία.

Ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ, που είδε το βίντεο αυτό στο YouTube, το επαίνεσε για το πόσο ακριβές είναι στην αποτύπωση των γεγονότων και θεωρεί ότι όσοι το δουν θα καταλάβουν γιατί η χρήση μάσκας είναι επιτακτική ανάγκη την περίοδο αυτό. Ο Φάουτσι, μάλιστα, δήλωσε τα εξής:

“Νομίζω ότι αυτό που μόλις δείξατε είναι μια ωραία επίδειξη της σημασίας του να φοράμε μάσκες και καλύμματα προσώπου.

Αν μιλάτε, αυτά τα σωματίδια που βγαίνουν, μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για ένα χρονικό διάστημα. Μερικά από αυτά έπεσαν στο έδαφος, γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να διατηρούμε απόσταση, αλλά μερικά από αυτά παραμένουν στον αέρα για ένα χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, είναι τόσο σημαντικό να φοράμε καλύμματα προσώπου ακόμη και όταν πιστεύουμε ότι είμαστε σε κατάσταση όπου κανείς δεν φτερνίζεται ή βήχει. Δεν έχει σημασία. Το αποδεικνύετε όμορφα.

Αυτό που οι άνθρωποι δεν υπολογίζοyν είναι ότι αν μιλάνε, ακόμα κι αν δεν το κάνουν δυνατά, ή εάν τραγουδάνε, κάτι που είναι ακόμη χειρότερο από την ομιλία, αυτά τα σωματίδια που βγαίνουν, μπορούν να μείνουν στον αέρα για μια χρονική περίοδο.”

Το βίντεο του καναλιού The Slow Mo Guys έχει συγκεντρώσει πάνω 660.οοο προβολές στο YouTube από την ημερομηνία ανάρτησής του, ενώ το κανάλι αυτό έχει 13,9 εκατομμύρια συνδρομητές.

Δες το βίντεο και, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι έχεις καταλάβει ήδη πόσο σημαντική είναι η χρήση μάσκας. Ιδίως σε χώρους όπου δεν μπορεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Δες ακόμα: Κορωνοϊός: Χρήση μάσκας παντού και απαγόρευση στη νυχτερινή κυκλοφορία – Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Λυκόβρυση

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;