Αλλαγή ώρας: Την Κυριακή γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω - Τι αλλάζει από το 2021;
Τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν μία ώρα πίσω.

Αυτή η στιγμή του χρόνου όπου πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω έφτασε. Από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 04:00 τα ξημερώματα, λοιπόν, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω λόγω της αλλαγής ώρας από τη θερινή στη χειμερινή.

Έτσι, στις 04:00 τα ξημερώματα Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού σου θα πρέπει να δείξουν 03:00.

Οι αλλαγές ώρας αναμένεται να τερματιστούν το 2021 μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι χώρες της Ε.Ε. που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν τη θερινή τους ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021. Όσα από τα κράτη διατηρήσουν τη χειμερινή τους ώρα μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου με 410 ψήφους υπέρ, έναντι 192 κατά και 51 αποχών.

Ο τότε επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωνσε ένθερμα πως η αλλαγή της ώρας πρέπει να καταργηθεί, μετά από μια σχετική διαδικτυακή έρευνα που διεξήχθη σε ολόκληρη την Ε. Ε. Στη συγκεκριμένη έρευνα το 84% όσων πήραν μέρος είχε συμφωνήσει με το τέλος της αλλαγής ώρας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Ε.Ε. που επικαλείται η Deutsche Welle, το θέμα δεν θα συζητηθεί πλέον κατά τη διάρκεια της τρέχουσας γερμανικής προεδρίας, αφού υπάρχουν πολλά άλλα φλέγοντα ζητήματα, τα οποία πιέζουν περισσότερο από την αλλαγή της ώρας.

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έχει εκφράσει ακόμη τη θέση του επί της πρότασης. Για αυτό απαιτείται “αυξημένη πλειοψηφία από τα κράτη-μέλη”. Προαπαιτούμενο για “μια κατάλληλη και εναρμονισμένη προσέγγιση” είναι επίσης μια πανευρωπαϊκή εκτίμηση των επιπτώσεων που θα υπάρξουν. Ωστόσο, “η Κομισιόν δεν έχει ακόμη παρουσιάσει μια τέτοια εκτίμηση των επιπτώσεων”, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμάιερ.

Αλλαγή ώρας: Ποιες είναι οι συνέπειες της κατάργησής της;

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί πως στην Ευρώπη υπάρχουν τρεις ζώνες ώρας.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που καθιερωθεί η θερινή ώρα;

1. Το χειμώνα στα δυτικά, αλλά και στα βορειοδυτικά της Ευρώπης, το φως θα εμφανιζόταν το πρωί.

2. Στο Βίγκο, στις ισπανικές ακτές του Ατλαντικού, ο ήλιος θα ανέτελλε μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου στις 10:01 π.μ., στη Βρέστη της γαλλικής Βρετάνης στις 10:07 π.μ. και στο Έμντεν στη βόρεια Γερμανία στις 9:45 π.μ.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που καθιερωθεί η χειμερινή ώρα;

1. Ο ήλιος θα ανέτελλε επίσης πολύ νωρίς στην ανατολική Ευρώπη. Για παράδειγμα, στο Μπιαλίστοκ στην Πολωνία στις 21 Ιουνίου θα ανέτελλε στις 3:01 π.μ. στη Βαρσοβία στις 03:15 π.μ. και στο Βερολίνο στις 03.44 π.μ.

2. Σύμφωνα με έρευνα του ασφαλιστικού φορέα υγείας DAK το 29% των ανθρώπων υποφέρει από προβλήματα σωματικής ή ψυχικής υγείας από την αλλαγή της ώρας, καθώς αισθάνονται αδύναμοι και κουρασμένοι ή έχουν δυσκολίες στον ύπνο. Το 76% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η αλλαγή της ώρας είναι περιττή και πρέπει να καταργηθεί.

Δες ακόμα: Αλλαγή ώρας: Πότε καταργείται στην Ε.Ε. – Δείτε πώς θα επηρεάσει τις τρεις ζώνες της Ευρώπης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
  
 0