Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: Αυτές είναι οι τρεις υποψήφιες
Αυτές είναι οι τρεις υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά βραβεία για τις γυναίκες ηθοποιούς είναι το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Το θεατρικό αυτό βραβείο αποτελεί μία πολύ σημαντική διάκριση για τις ηθοποιούς.

Το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη απονέμεται κάθε χρόνο προς μια νέα ηθοποιό του θεάτρου, στη μνήμη της ηθοποιού Μελίνας Μερκούρη. Απονεμήθηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2007, για το θεατρικό έτος 2006. Κατά την απονομή, η προηγούμενη βραβευθείσα καρφιτσώνει τη νέα κάτοχο του βραβείου με την “καρφίτσα της Μελίνας”. Το 2011 για πρώτη φορά το βραβείο απονεμήθηκε ξεχωριστά (σε άλλη ημερομηνία) από το βραβείο Χορν

Η φετινή απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Θέατρο REX, Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη στις 20 Οκτωβρίου και ώρα 20:00. Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ρένη Πιττακή.

Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι:

Δήμητρα Βλαγκοπούλου – Υποψήφια για την ερμηνεία της στην παράσταση “Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας” του Σαίξπηρ σε διασκευή- σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Θέατρο του Νέου Κόσμου).

Μαίρη Μηνά – Υποψήφια για το “Με λένε Έμμα” του Ντάνκαν ΜακΜίλαν σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη (Σύγχρονο Θέατρο)

Ελένη Στεργίου – Υποψήφια για το έργο “Η απαγωγή της Τασούλας: μια ποιητική μυθιστορία» (εμπνευσμένο από την «Απαγωγή της Τασούλας” του δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη) σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου (Θέατρο Σταθμός).

Δες ακόμα: Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό: Έκανε πρεμιέρα η νέα ταινία του Γιώργου Γεωργοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;