Κορωνοϊός: Ανησυχία για τους διασωληνωμένους και ΜΕΘ στην Αττική - Τα νέα μέτρα που εξετάζονται
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των διασωληνωμένων και των ανθρώπων που είναι στις ΜΕΘ. Ποια νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα και, ιδιαίτερα, στην Αττική έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για την πορεία της πανδημία στη χώρα μας. Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, δήλωσε στο ΟPEN ότι το πιο ανησυχητικό με τον κορωνοϊό στην Αττική είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Όπως εξήγησε ο κ. Γώγος το γεγονός ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται πάνω από το 50%, είναι εξίσου ανησυχητικό. Σε ότι έχει να κάνει με τη χρήση μάσκας δήλωσε:

“Η χρήση της μάσκας είναι χρήσιμη παντού. Σε συνθήκες συγχρωτισμού είναι υποχρεωτική.”

Ο καθηγητής μίλησε, επιπλέον, για τα μέτρα που έχουν τεθεί αυτή τη στιγμή σε ισχύ στην Αττική, αλλά και το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν νέα μέτρα στο άμεσα μέλλον. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

“Η παρέμβαση που πρέπει να γίνει είναι να τηρηθούν και να επιτηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα.

Όπως είπε χαρακτηριστική, η επιτροπή δε θα εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα για την εν λόγω περιφέρεια. Ωστόσο τόνισε ότι είναι ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Σύμφωνα με το OPEN TV, στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, η καθιερωμένη σύσκεψη, όπου θα γίνει η εκτίμηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική με τον κορωνοϊό. Μάλιστα, από αυτή τη συνάντηση αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Ανάμεσα σε αυτά τα νέα μέτρα ενδέχεται να συμπεριλαμβάνεται και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Όπως, επίσης, η αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως στις πλατείες. Κάτι που, επίσης, εξετάζεται είναι η αλλαγή ωραρίου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο αυτό προβλέπει τα καταστήματα αυτά να κλείνουν στις 22:00 αντί για τις 24:00 που ισχύει μέχρι τώρα.

Από την άλλη μεριά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη κόπωση των πολιτών απέναντι στη νέα πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται για την καταπολέμησή της. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε:

“Βάσει δεδομένων έρευνας που έγινε σε χώρες της περιοχής παρατηρούμε, χωρίς έκπληξη, ότι η κόπωση των ερωτηθέντων αυξάνει. Εκτιμούμε σήμερα ότι σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 60%.

Οι πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες. Το κόστος αυτών (των θυσιών) ήταν τεράστιο και μας εξάντλησαν όλους, όπου κι αν ζούμε, ό,τι κι αν κάνουμε. Σε αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο και φυσικό να αισθάνεται κανείς απαθής και χωρίς κίνητρο.

Πρέπει να απαντήσουμε στις ανάγκες μας με νέα και καινοτόμα μέσα. Ας είμαστε δημιουργικοί και γενναίοι για να το καταφέρουμε.”

Ο ΠΟΥ περιλαμβάνει στην περιοχή της Ευρώπης 53 χώρες στις οποίες έχουν καταγραφεί συνολικά μέχρι στιγμής 6,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 241.000 θάνατοι.

Δες ακόμα: Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η ανησυχητική πορεία του ιού – Δείτε πόσα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;