Κορωνοϊός: Τα 6 μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική
Κορωνοϊός: Δείτε αναλυτικά όλες τις ενέργειες που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και αφορούν την Αττική.

Κορωνοϊός: Τα 6 μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική

Κατά τη διάρκεια της σημερινής live ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ανακοινώθηκαν 6 μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν στην Αττική, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Αρχικά, όμως, τον λόγο πήρε ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού σήμερα δηλώνοντας παράλληλα πως η Αθήνα είναι το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού για τη χώρα μας, αφού από 416 τα 340 βρίσκονται στην Αττική.

Αναφερόμενος στο κρουαζιερόπλοιο, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς τα άτομα που υποβλήθηκαν σε τεστ διαγνώστηκαν αρνητικά στον ιό. Επιπλέον, μίλησε ενθαρρυντικά για το εμβόλιο Pfizer, οι μελέτες του οποίου βρίσκονται στη φάση 3, ενώ οι κλινικές δοκιμές ενδέχεται να ξεκινήσουν ακόμη και τον Οκτώβριο.

Έτσι, αποφασίστηκε η ενίσχυση του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και ο κοινός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με 6 ενέργειες, τις οποίες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτές οι ενέργειες είναι οι εξής:

1. Ο Δήμος των Αθηναίων διαθέτει 8 Λέσχες Φιλίας της πόλης, που διαμορφώνονται και μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για την Covid 19. Τα τεστ θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, και κυρίως των ευπαθών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

2. Διάθεση περισσότερων τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) για την αύξηση των ελέγχων στις δύο δομές του Δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και Κέντρο Φιλοξενίας Τοξικοεξαρτημένων).

3. Εντατικοποιούνται τα rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού.

4. Οι ομάδες του Δήμου Αθηναίων που καθημερινά δουλεύουν στους δρόμους της Αθήνας για τη στήριξη και τη φροντίδα των αστέγων (streetwork), πλαισιώνονται και ενισχύονται από νοσηλευτές, για τη λήψη περισσότερων δειγμάτων αλλά και για την παροχή πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

5. Δημιουργούνται δύο νέες δομές προσωρινής απομόνωσης, για τη φιλοξενία των ουσιοεξαρτημένων ατόμων ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την υγεία τους από πιθανή μόλυνση, καθώς και πολιτών που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, οπότε χρειάζεται να εφαρμόσουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για να περιοριστεί ενδεχόμενη διασπορά του ιού. Στις δομές αυτές θα εφαρμόζονται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής.

6. Το «Κοινό Κέντρο Διαχείρισης Καθημερινότητας», που λειτουργεί με τον συντονισμό της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, διευρύνει την δραστηριότητά του στην επικοινωνία και τον κοινό σχεδιασμό όλων των φορέων και των υπηρεσιών που έχουν επωμιστεί την ευθύνη για την υγειονομική πρόληψη και προστασία των πολιτών.

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα κρούσματα στο δήμο Ευρώτα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά στα πρώτα 805 δείγματα, έχουν διαγνωστεί 39 θετικά κρούσματα. Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε για τους εργάτες γης πάνω από 1.300 άτομα ο κατ’ οίκον περιορισμός και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Δείτε αναλυτικά πόσα καταγράφηκαν σήμερα

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι νεκροί παγκοσμίως

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;