Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από σήμερα - Τι ισχύει για συναθροίσεις και εργαζόμενους
Κορωνοϊός: Δείτε αναλυτικά τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από σήμερα (21/09) στην περιφέρεια Αττικής

Δεδομένης της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει ήδη μπει σε “πορτοκαλί συναγερμό”, ελήφθησαν ορισμένα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος και να μη μπει η περιφέρεια Αττικής σε “κόκκινο συναγερμό”.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ως την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αττική

– Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
– Αναστέλλονται οι συναυλίες, τόσο σε ανοιχτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους.
– Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
– Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 άτομα σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες.
– Διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Κορωνοϊός: Συστάσεις σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι 65 ετών και άνω

– Nα περιορίσουν τις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες λαμβάνοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας,
– Nα αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος,
– Nα αποφεύγουν τις μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημοσίου τομέα ορίζονται μέτρα με σκοπό την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που ορίζονται για τους εργαζόμενους/-ες είναι τα εξής:

– Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.
– Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για το Δημόσιο τομέα στις 7:00, στις 8:00 και στις 9: 00 το πρωί.
– Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του Ιδιωτικού τομέα σε τέσσερα κύματα εντός διώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.
– Σαρωτικοί έλεγχοι και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας στους χώρους εργασίας, δηλαδή την υποχρεωτική χρήση μάσκας.
– Εκτεταμένοι έλεγχοι rapid test από συνεργεία ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη, συνεχόμενη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, όπως είναι τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην τελευταία ενημέρωση του την Παρασκευή, αν και το πρόβλημα εντοπίζεται σε 7 δήμους, το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα έντονο στο Δήμο Αθηναίων.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αθηναίων έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό πρόσθετων μέτρων ειδικά για ευάλωτες ομάδες. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων στοχευμένα τεστ, ειδική επικοινωνία με συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, πρόσθετα υγειονομικά μέτρα και σαρωτικούς ελέγχους στην εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Τα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα στην Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;